Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.9.2017

Ei me voida vain urheilla

Sata vuotta itsenäisenä elänyt kansa on iloinnut urheilijoidensa menestymistä ja surrut epäonnistumisia. Urheilu on tarjonnut esikuvia ja samaistumisen kohteita. Mutta mikä on urheilun rooli tulevaisuudessa? Millaiset konseptit luovat arvoa paitsi yrityksille ja organisaatioille myös laajemmin suomalaiseen yhteiskuntaan?

Urheilun erityispiirteet, kuten lopputuloksen epävarmuus, voimakkaat tunteet, fanien optimismi, perinteiden arvostaminen ja vahva sitoutuminen mieliurheilijoihin ja -joukkueisiin, muodostavat yhdistelmän, joka tarjoaa arvonluonnin mahdollisuuksia erityisesti brändinrakentamiseen, yritysvastuun kommunikointiin sekä johtajuuden ja yhteisöllisyyden kehittämiseen.

TERVETULOA URHEILUBISNES – NYT JA HUOMENNA -seminaariin
Turun AMK:ssa Lemminkäisenkatu 30, Turku
perjantaina 6.10.2017 klo 11–17

– Urheilubisnes – Nyt ja huomenna -seminaarissa on tarjolla laaja ja kokenut puhujakaarti. Tapahtumassa tarkastelemme urheilun ja liiketoiminnan rajapinnassa avautuvia arvonluonnin mahdollisuuksia monipuolisesti, unohtamatta urheilun yhteiskunnallista ulottuvuutta, toteavat lehtori Jaakko Haltia ja yliopettaja Harri Jalonen Turun AMK:sta.

Urheilun ja liiketoiminnan rajapinnassa avautuvat arvonluonnin mahdollisuudet

Tapahtumassa kuullaan yrityspuheenvuoroja, joissa LähiTapiolan yhteiskuntavastuujohtaja Arto Heinonen, Veikkauksen sponsorointipäällikkö Johanna Kozul ja Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi kertovat, mitä yritykset odottavat urheiluorganisaatioilta. Paavo Nurmi Games -organisaation toimitusjohtaja Jari Salonen avaa kansainvälisen urheilutapahtuman taustoja ja Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari kertoo, millaista roolia urheilulle on kaavailtu kaupungin strategiassa.

Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Fleetwood Town FC:n yhteydessä toimivan Community Trustin johtaja Matt Hilton paljastaa, miten jalkapalloseura integroidaan ympäröivään yhteisöön työskentelemällä mm. kehitysvammaisten, asunnottomien, ikäihmisten ja paikallisten koulujen kanssa.  Suomalaista urheiluseurakenttää tapahtumassa edustavat Porin Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula ja HJK:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila.

Seminaarin ohjelma ja puhujaesittelyt osoitteessa: www.csb.fi/au
Tapahtumassa julkaistaan myös teos ”Arvonluonnin pelikirja urheilun ja liiketoiminnan rajapintaan”

Tapahtuma on osa Tekesin rahoittamaa Arvoa urheilusta -hanketta, joka toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston kauppakorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston ja parinkymmenen suomalaisen yrityksen ja urheiluorganisaation kanssa.

Lisätietoja:
Jaakko Haltia, lehtori, Turun AMK, jaakko.haltia@turkuamk.fi,  044 907 4966
Harri Jalonen, yliopettaja, Turun AMK, harri.jalonen@turkuamk.fi, 044 907 4964

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulu-tamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction