Sivu päivitetty 21.9.2017

Syksyn yhteishaku on päättynyt – YAMK-koulutukset kasvattivat suosiotaan

Syksyn 2017 yhteishaku korkeakouluihin päättyi eilen ke 20.9. Turun ammattikorkeakouluun ensisijaisena opiskelupaikkana hakeneiden määrä kasvoi hieman viimevuotisesta.

Erityisesti ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) johtavat koulutukset kiinnostivat hakijoita. Salossa toteutettaviin liiketalouden tradenomi (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksiin oli myös enemmän hakijoita kuin syksyllä 2016.

Syksyn yhteishaku alkoi 6.9. ja päättyi 20.9.2017 klo 15.00. Yhteishaussa Turun ammattikorkeakoululla oli tarjolla 14 eri koulutusta, sekä AMK- että YAMK-tutkintoon johtavia. Tarjolla oli pääasiassa sosiaali- ja terveysalan koulutuksia, mutta myös konetekniikan insinöörikoulutus Turussa sekä liiketalouden monimuotokoulutus Salossa. Opiskelupaikkaa Turun ammattikorkeakoulusta tavoitteli yhteensä 3367 hakijaa, joista 2076 haki ensisijaisesti Turun AMK:iin.

– Olemme iloisia, että alueen positiivinen kehitys, erityisesti tekniikan alalla, näkyy nyt myös koulutukseen hakeutuvien määrässä, sanoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Konetekniikan insinööri (AMK) -koulutukseen haki tänä syksynä 270 ihmistä. Eniten hakijoita oli sosionomi-, ensihoitaja- ja sairaanhoitajakoulutuksiin. 

Ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia yhteishaussa oli tarjolla yhteensä neljä: projektijohtamisen koulutus insinööreille ja tradenomeille, sosiaali- ja terveysalan YAMK-tutkintoon johtava koulutus sekä englanninkielinen Business Management -koulutus. YAMK-koulutuksiin oli hakijoita yhteensä 415, ja esimerkiksi projektijohtamisen insinööreille tarkoitetussa koulutuksessa hakijamäärät olivat kaksinkertaistuneet suhteessa aiempaan hakukertaan. 

Salon toimipisteen koulutusten hakijamäärät olivat niin ikään kasvussa. Työn ohessa suoritettavaan liiketalouden tradenomikoulutukseen haki ensisijaisesti 143 henkilöä, eli yli 5 hakijaa aloituspaikkaa kohden. Vastaava koulutus oli tarjolla myös kevään yhteishaussa, ja nyt syksyllä ensisijaisten hakijoiden määrä oli kolminkertaistunut. Salossa toteutettavaan sairaanhoitajakoulutukseen haki yhteensä 302 hakijaa. 

Mahdolliset valintakokeet järjestetään loka-marraskuussa. Valintojen tulokset ilmoitetaan viimeistään 24.11. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 8.12. klo 15. Opinnot haussa olleissa koulutuksissa alkavat tammikuussa 2018. Lue lisää yhteishaun aikatauluista.