Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.11.2017

Turun AMK lahjoitti välineistöä TurkuSec ry:lle

Turun AMK lahjoitti TurkuSec ry:lle käytöstä poistettua välineistöä, jota TurkuSec voi omassa toiminnassaan vielä hyödyntää.

TurkuSec ry:n hallituksen jäsen Kaisa Henttunen on opiskellut tieto- ja viestintätekniikkaa Turun ammattikorkeakoulussa, joten hän tiesi kysellä vanhojen laitteistojen perään.

- Lahjoitimme nyt TurkuSec ry:lle meiltä käytöstä jo poistettua rautaa kuten muutamia Ciscon kytkimiä, reitittimiä ja palvelinkoneita, joille ei nykyisillä kursseilla ole enää käyttöä, kertoo laboratorioinsinööri Vesa Slotte Turun AMK:sta.

Osa TurkuSec ry:n hallituksen jäsenistä kävi noutamassa käytöstä poistettuja laitteistoja koululta. Yhteistyötä tekemällä saadaan näidenkin laitteiden elinkaari jatkumaan vielä jonkin aikaa.

Laitteilla on tarkoitus rakentaa harjoituslaboratorio tietoturvayhdistyken jäsenistön käyttöön sekä avoimia työpajoja varten.

- Harjoituslaboratoriossa voidaan opiskella tietoturvatyökalujen käyttöä ja testata osaamista muun muassa Capture The Flag -tapahtumissa. Yhdistyksen jäsenten on mahdollista hyödyntää laitteistoja myös tutkimus- ja testauskäyttöön, kertoo Henttunen.