Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.12.2017

Tuoteideoista helpotusta arkielämän pulmatilanteisiin

Turun ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikkaa ensimmäistä vuotta opiskelevat ovat syksyn kuluessa suunnitelleet tuotteita ja ideoita, joiden olisi innovatiivisella tavalla helpotettava kansalaista erilaisissa arkielämän pulmatilanteissa.

Lisäksi suunnittelussa on pitänyt huomioida se, että tuote tai idea on suunnattu mahdollisimman laajalle yleisölle ja että se olisi markkinoille päätyessään hankittavissa huokein kustannuksin.

Tieto- ja viestintätekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden perinteinen tuotekehityksen opintojakson messutapahtuma järjestetään ICT-Cityn aulassa 11.12. Messuilla esitellään opiskelijoiden syksyn aikana tekemiä tietoteknisiä tuotteita.

– Koska kyseessä on tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelma, myös näiden osa-alueiden laaja hyödyntäminen työssä on välttämätöntä, toteaa lehtori Mauri Suhonen Turun ammattikorkeakoulusta.
 
TERVETULOA TUTUSTUMAAN KEHITETTYIHIN SOVELLUKSIIN
maanantaina 11.12.2017 klo 13–15 Turun ammattikorkeakouluun
osoitteessa Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku, ICT-Cityn ala-aula
Mitä ovat esimerkiksi reserviläisen tiedonkeruupalvelu sekä älypeili?

 
Syksyn aikana ensimmäisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan insinööriopiskelijat ovat pienryhmissä suunnitelleet ja toteuttaneet alusta asti tuotteen tai palvelun, jolla ratkaistaan innovatiivisella tavalla arkielämän erityyppisiä pulmatilanteita. Opintojakso on edennyt tuotekehitysprosessin vaiheiden mukaan, ja opintojaksolla on harjoiteltu mm. projektityötaitoja dokumentaatioineen ja esittelyineen.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää paras tuote. Lisäksi asiantuntijatuomarit kiertävät ständeillä arvioimassa ja valitsemassa parhaan tuotteen.