Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.12.2017

Vierailukeskus Joki on avattu

Suomen ensimmäinen yritysten, kaupungin ja koulutuksen yhteinen vierailu- ja innovaatiokeskus Joki avattiin yleisölle perjantaina 8.12. Kutsuvierasavajaisia vietettiin edeltävänä iltana.

Joki on täysin uudenlainen innovaatioiden, liiketoiminnan ja kaupunkikehityksen näyttelytila, joka tukee asiantuntijavierailuja ja markkinoi alueen osaamista ja elinkeinoelämää. Turun ammattikorkeakoulu on mukana kumppanina alusta saakka.

Vierailukeskuksia on totuttu näkemään maailmalla suuryrityksiltä. Joki sen sijaan mahdollistaa vierailukeskuksen hyötyjen tuomisen pienempienkin yritysten saataville, yhdistäen samalla erilaisten toimijoiden tarpeita. Mukana on jo nyt 50 kumppaniyritystä, jotka esittelevät toimintaansa digitaalisessa showroomissa. Turun kaupungilla on keskuksessa pysyvä näyttely.

Joen avajaisissa yleisölle esiteltiin lisätyn todellisuuden karttasovellus. Kyseessä olevassa, Turku Game Labissa suunnitellussa Augmented Reality (AR) -mobiilisovelluksessa katsotaan Turun seudun karttaa tabletin välityksellä.

– Lisättynä todellisuutena näytölle ilmestyy interaktiivisia nappeja, joita painamalla käyttäjä saa lisäsisältöä tai esimerkiksi 3D-junia kulkemaan kartalla. Yhteensä kartassa on 12 kohdetta, joista kaikista on mahdollista saada lisäinformaatioita tai kolmiulotteisia malleja näkyviin, kertovat projekti-insinöörit Aukusti Manninen ja Oskari Tamminen Turun ammattikorkeakoulusta.

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen kohderyhmiä ovat asiantuntijat, päättäjät ja opiskelijat sekä etenkin kansainväliset vieraat. Joen omistaa Turun Teknologiakiinteistöt, joka tarjoaa näkyvyyttä ja tilojen käyttöoikeuksia sisältäviä palvelupaketteja Turun seudun yrityksille ja organisaatioille.

Turun ammattikorkeakoululle kumppanuussopimus mahdollistaa esittelynäkyvyyden videoilla ja kosketusnäyttösisällöissä. Lisäksi näkyvyyttä tuo omien tuotteiden myyntimahdollisuus. Vierailukeskuksen monipuolisia tiloja Turun AMK pääsee hyödyntämään järjestäessään omia ja osallistuessaan Joen toimialakohtaisiin seminaareihin ja tilaisuuksiin.

– On hienoa nähdä, miten komeaan lopputulokseen on päästy hyvällä alueellisella yhteistyöllä. Vierailukeskus antaa niin Turun ammattikorkeakoululle kuin kumppaneillemmekin mahdollisuuden pitää jatkuvasti esillä alueen viimeisiä uutuuksia vierailijoidemme iloksi, toteaa Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki sijaitsee keskellä Turun Tiedepuiston aluetta, jota kehitetään kansainvälisesti merkittävänä huippuosaamisen keskuksena kunnianhimoisin tavoittein yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.