Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.1.2018

TkT, yliopettaja Jarkko Paavolalle on myönnetty dosentin arvonimi

Åbo Akademin kansleri Ulrika Wolf-Knuts on Luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan suosituksesta myöntänyt 8.1.2018 TkT Jarkko Paavolalle dosentin arvonimen. Jarkko Paavolan ala on ”Dynamic spectrum use in wireless communications” Dosentuurin keskeisiä fokusalueita ovat mobiiliverkot, teollinen internet sekä autonomiset kulkuneuvot.

Turun ammattikorkeakoulussa Jarkko Paavola toimii Tekniikka ja liiketoiminta -sektorin yliopettajana ja tutkimusvastaavana tutkimusryhmässä Tietoliikenne ja tietoturva .

Korkeakoulujen välistä yhteistyötä vauhdittamaan

TkT Jarkko Paavola pyrkii nimityksensä myötä tukemaan entistä vahvemmin kahden korkeakoulun yhteisten TKI-hankkeiden käynnistämistä ja toteuttamista sekä osallistuu myös jatko-opiskelijoiden ohjaamiseen.

Turun AMK:lla ja Åbo Akademilla on yhteisiä tietoliikenneaiheisia projekteja jo viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

- Tämä on luonteva jatke tiiviille yhteistyöllemme. Varsinais-Suomen positiivinen rakennemuutos pystyy hyödyntämään monipuolista duaalimallin mukaista TKI-osaamista, jossa Åbo Akademin tutkimus hyödyntää Turun AMK:n testiympäristöjä ja käytännönläheistä kehittämistyötä, toteaa dosentti, yliopettaja Jarkko Paavola.

TkT Jarkko Paavola

TkT Paavola on suorittanut tekniikan tohtorin tutkinnon Turun yliopistossa vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen Paavola on toiminut vuoden 2014 loppuun saakka vanhempana tutkijana Turun yliopistossa ja vuodesta 2010 alkaen yliopettajana Turun ammattikorkeakoulussa.

Paavolalla on julkaisuluettelossaan yli 60 kansainvälistä vertaisarvioitua julkaisua. Julkaisut ovat pääosin langattoman tietoliikenteen alueelta eli suoraan dosentuurin aihepiiristä. Viime vuosina julkaisut ovat keskittyneet kognitiivisen radion tekniikoihin ja erilaisiin dynaamisen spektrinkäytön muotoihin.

Jarkko Paavola on osallistunut useisiin eurooppalaisiin tutkimushankkeisiin sekä laajoihin kotimaisiin Tekes-hankkeisiin langattoman tietoliikenteen alueella. Paavolalla on myös kokemusta teollisuuden kanssa yhteistyössä tehtävästä tutkimuksesta.
Paavolalla on laaja-alaista opetuskokemusta tietoliikennetekniikan alueelta Turun yliopistosta sekä tietoturvan ja tietojenkäsittelyn alueilta Turun AMK:sta. Hän on ohjannut  viisi tohtorinväitöskirjaa sekä huomattavan määrän kandidaatin ja maisterin töitä Turun yliopistossa sekä opinnäytetöitä Turun AMK:ssa.