Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.3.2014

Turun AMK:ssa voi suorittaa kaksoistutkinnon

Vuonna 2009 Suomeen saapunut Constantino Miguelez on viihtynyt pohjolassa. Alun perin mies saapui maahan opiskellakseen täällä vuoden, mutta asiantuntevat opettajat ja käytännönläheiset oppimismenetelmät saivat hänet jäämään vielä hetkeksi pidempään.

Vuoden vaihteessa hän viimeisteli opinnäytetyönsä ”Evaluation of Micro-Power Plant using Solar Cells” opinnäytetyöohjaajansa Yngvar Wikströmin tuella. Tällä hetkellä haaveissa siintää työpaikka Suomessa. Tavoitteena on päästä edelleen jatkamaan myös opintoja Turun AMK:n ylempään tutkintoon johtavassa koulutuksessa.

– Tulin Suomeen Erasmus-vaihdossa opiskellakseni täällä vuoden 2009 – 2010. Olin jo ennen Suomeen tuloani kuullut laadukkaasta suomalaisesta koulutuksesta. Lisäksi muut Erasmus-opiskelijat olivat kertoneet Suomesta ja Turusta hyvin positiiviseen sävyyn, kertoo Constantino ”Tino” Miguelez syistään tulla juuri Suomeen ja Turkuun.

Suomessa vietetyn ensimmäisen vuoden jälkeen espanjalaisnuorukainen päätti jatkaa opintojaan Suomessa, jossa hänellä oli mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto. Hänen espanjalaisella kotiyliopistollaan ja Turun AMK:n elektroniikan koulutusohjelmalla on keskinäinen sopimus, joka mahdollistaa tällaisen yhteistyömuodon.

– Turussa ollessani olen suorittanut kursseja niin elektroniikasta kuin tietotekniikastakin, ja erityisenä kiinnostuksen kohteenani ovat olleet analoginen elektroniikka ja sulautetut ohjelmistot, toteaa Tino.

Turussa toteutettavat käytännönläheiset oppimismenetelmät motivoivat Tinoa opinnoissaan:

– Kun alusta alkaen saa kokeilla ja yrittää, annetaan opiskelijalle aito mahdollisuus olla luova. Uskon, että Turussa suorittamani opinnot antavat minulle vahvan pohjan siirtyä työelämään, jatkaa Tino edelleen.

Mikä on kaksoistutkinto?

Kansainvälinen kaksoistutkinto (double degree) on Turun AMK:n ja yhden tai useamman ulkomaisen korkeakoulun yhteistyömuoto, jossa opiskelija suorittaa sovitun osan tutkintoon sisällytettävistä opinnoista ulkomailla partnerikorkeakoulussa ja saa tutkintotodistuksen molemmista korkeakouluista.

Turun AMK:n Tietotekniikan ja elektroniikan insinöörikoulutusohjelmat osallistuvat aktiivisesti eurooppalaisiin yhteistyöverkostoihin, joiden kautta opiskelijoille mahdollistetaan mahdollisuus suorittaa tällainen kaksoistutkinto.

– Tärkeitä kaksoistutkintokumppaneitamme ovat mm. Carpe-partneri HAW-Hamburg Saksassa,  Politecnico de Coimbra Portugalissa , Universite Tours Ranskassa sekä Universidad de Burgos Espanjassa, toteaa Anne Räikkä, Liiketalous, ICT ja Bioalat-tulosalueen kansainvälisten asioiden koordinaattori. Olemme myös neuvottelemassa uusista kaksoistutkinto-mahdollisuuksista Liiketalouden alalla muun muassa Politecnico de Valencian kanssa. Kaksoistutkinnon suorittaminen kiinnostaa myös suomalaisia opiskelijoita.