Sivu päivitetty 1.2.2018

Kyberturvallisuus kiinnostaa Salo IoT Campuksella

Salo CyberTalks -seminaari toi Salo IoT Campukselle joukon huippupuhujia sekä laajan yleisön. Kyberturvallisuuteen liittyvät kysymykset näkyvät kampuksella vahvasti myös jatkossa, sillä Turun AMK yhdessä Salon kaupungin sekä korkeakoulu- ja yrityskumppaneiden kanssa on perustamassa kyberturvallisuuslaboratoriota Salo IoT Campukselle.

Lähes 200 osallistujaa vieraili Salo IoT Campuksella tiistaina 30.1. järjestetyssä Salo CyberTalks -seminaarissa. Tilaisuus tarjosi ajankohtaiskatsauksen kyberturvallisuuteen ja kyberuhkien torjumiseen niin politiikan, yrityselämän, korkeakoulujen kuin puolustusvoimienkin näkökulmista.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja, ministeri Ilkka Kanerva. Lisäksi kuultiin muiden muassa EU-parlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professorin Jarno Limnéllin, Googlen pilviliiketoiminnan johtajan Ari Lampelan sekä kenraaliluutnantti, pääesikunnan päällikkö Timo Kivisen puheenvuorot. Tilaisuuden avasi Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

– Seminaari oli kaikin puolin onnistunut. Puhujat olivat todellisia huippuammattilaisia, joiden puheenvuoroista sai aiheeseen kattavan näkökulman. Tilaisuudessa tuli hyvin esille se, miten laaja-alaisesta ilmiöstä kyberturvallisuudessa on kysymys, sanoo Salon kaupungin ohjelmapäällikkö Anita Silanterä

Vastaavanlaisia tilaisuuksia tullaan näkemään kampuksella myös jatkossa. Salo IoT Campuksen toimitusjohtajan Jukka Vakulan mukaan kuluvalle vuodelle on jo suunnitteilla useita kiinnostavia, kyberturvallisuuteen sekä muihin ajankohtaisiin teemoihin pureutuvia tapahtumia. Kaupunginjohtaja Lauri Inna puolestaan kaavaili avauspuheessaan vuosittaisen Salo CyberTalks -perinteen käynnistämistä Salossa.

Suunnitteilla kyberturvallisuuslaboratorio

Kyberturvallisuus kiinnostaa Salossa erityisesti alueen ajoneuvo- ja vientiteollisuuden näkökulmasta.

– Lounais-Suomessa kehitetään esimerkiksi autonomisia kulkuneuvoja, ja niiden kohdalla tietoturvakysymykset ovat merkittävässä roolissa. Salosta jo löytyvän sekä yhteistyössä korkeakoulujen kanssa kerrytettävän osaamisen avulla kyberturvallisuuden ympärille voidaan rakentaa liiketoimintaa, joka hyödyttää koko alueen vientiteollisuutta, Anita Silanterä sanoo.

Seuraavia askeleita kyberturvallisuuteen liittyvän osaamisen kasvattamiseksi Salossa otetaan jo. Turun ammattikorkeakoulun vararehtori Juhani Soini kertoo, että ammattikorkeakoulu yhdessä Salon kaupungin sekä korkeakoulu- ja yrityskumppaneiden kanssa on perustamassa kyberturvallisuuslaboratoriota Salo IoT Campukselle. Laboratorion on tarkoitus palvella sekä opetus- ja tutkimustyötä että yritysten tarpeita.

– Salossa ja Salo IoT Campuksella on vahva sitoutuminen alueen IoT-osaamisen kehittämiseen, ja haluamme olla tässä työssä mukana, Soini sanoo ja kannustaa alueen yrityksiä mukaan rakentamaan kyberturvallisuusosaamista Saloon.

Salo CyberTalks -tilaisuuden järjesti Salon kaupunki yhteistyössä Varsinais-Suomen Yrittäjien, Turun kauppakamarin ja Yrityssalo Oy:n kanssa.

 

Salo IoT Campus

Salo IoT Campus on maaliskuussa 2017 perustettu osakeyhtiö, joka omistaa ja kehittää Salo IoT Campuksen tiloja ja palveluita. Salo IoT Campuksella on modernia ja monipuolista toimisto-, tutkimus-, koulutus- ja tuotantotilaa yhden katon alla 90 000 m2. Kampuksella panostetaan sopivien tilojen tarjoamisen lisäksi palveluihin ja liiketoiminnan kehittämiseen. 


www.saloiotcampus.fi