Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.2.2018

Johtaja Juha Kettunen eläkkeelle

KTT, Ph.D, TkT, dosentti Juha Kettunen siirtyy eläkkeelle. Kettunen toimi Turun ammattikorkeakoulun rehtorina vuodesta 2000 alkaen. Vuonna 2014 hän siirtyi johtajan tehtävään. Hän jatkaa yhteistyötä Turun AMK:n kanssa emerituksena.

Juha Kettusen johdossa Turun ammattikorkeakoulu nousi perusopetusyksiköstä maakunnan elinkeinopolitiikan kannalta keskeiseksi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalveluita tuottavaksi asiantuntijaorganisaatioksi. Turun ammattikorkeakoulu on ollut Juha Kettusen toimiessa rehtorina yksi Suomen johtavista ja suurimmista ammattikorkeakouluista ja toiminut suunnan näyttäjänä koko ammattikorkeakoulujärjestelmän muille toimijoille sen voimakkaassa muutoksessa.

Vuonna 2002 ammattikorkeakouluissa aloitettiin menestyksekäs ylempien ammattikorkeakoulututkintojen tuottaminen. Juha Kettusen johdolla Turun ammattikorkeakoulu on toiminut edelläkävijänä hajanaisen toimipisteverkoston kokoamisessa vahvaksi ja tehokkaaksi osaamiskeskittymäksi sekä korkeakoulun toiminnanohjaus- ja laatujärjestelmän rakentamisessa.

– Teimme paljon innovaatiotyötä, ja kehitimme uuden innovaatiopedagogikoulutuksen. Rakensimme myös eurooppalaisen kuuden korkeakoulun Consortium on Applied Research and Professional Education (CARPE) -verkoston. Kansainväliset hankkeet ovat tärkeitä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä, Kettunen kuvailee.

Mielenkiintoisimmaksi asiaksi ammattikorkeakoulukentällä työskentelyssä Kettunen nostaa muutoksen johtamisen ja rakenteellisten uudistusten aikaansaamisen. Mielenkiinnolla ja lämmöllä hän sanoo seuraavansa myös nyt toteuttamisvaiheessa olevan Kupittaan kampus-hankkeen. Kampuksen suunnittelu käynnistettiin jo vuonna 2007.

Turun ammattikorkeakoulussa johtajana toimiessaan Juha Kettunen teki 260 julkaisua. Kolmen väitöstyönsä motivaatioksi Kettunen mainitsee omien ajatusten ja näkemysten julkituomisen ja ammattikorkeakoulujen kehittymisen dokumentaation.

Turun ammattikorkeakoulu on kutsunut Juha Kettusen emeritus-ohjelmaansa. Emerituksena toimiva henkilö jatkaa toimintaansa Turun AMK:ssa lakisääteisen eläkkeelle jäämisen jälkeen erikseen määriteltävässä roolissa.