Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.2.2018

Epäilys virheellisestä toiminnasta katsastuspalveluissamme

Iltalehti on uutisoinut epäillystä virheellisestä toiminnasta katsastuspalveluissamme. Epäillyt virheet koskevat joidenkin maahantuotujen autojen maahantulotarkistuksia vuosina 2010–2015. Otamme epäilyt ajoneuvoturvallisuuden ylläpidon ja julkisen koulutustehtävämme johdosta erittäin vakavasti. Olemme ryhtyneet toimenpiteisiin niiden perusteella.

Olemme käynnistäneet asiasta sisäisen tarkastuksen, jossa selvitämme epäilyksen synnyttäneen toimintamme suhteessa liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ohjeisiin. Olemme lisäksi olleet yhteydessä Trafiin tarkastuksemme luotettavuuden varmistamiseksi.

Tulemme tiedottamaan tarkastuksen tuloksista niiden valmistuttua ja toimimaan tarkastuksen loppupäätelmien perusteella.

Meidän, kuten muidenkin katsastuspalveluiden tuottajien, toimintaa auditoidaan säännöllisesti. Viimeksi meidän katsastuspalvelumme on auditoitu vuonna 2017, auditointiraportti liitteenä. Auditoinnin perusteella katsastustoimintamme laadunhallintajärjestelmä on kattava ja selkeä kokonaisuus ja se täyttää arviointistandardin ISO 9001:2008 vaatimukset. Auditoinnin aikana ei tehty poikkeamahavaintoja. 

Katsastuspalvelu liittyy yhtenä osana ajoneuvo- ja kuljetustekniikan insinööriopintoihin.

Haluamme kiittää Iltalehden toimittaja Risto Kunnasta siitä, että hän toi esille mahdollisen epäselvyyden toiminnassamme. Koska koulutamme myös journalisteja, on hienoa nähdä, miten media toimii asiallisesti tuntien vastuunsa mahdollisten epäkohtien esille nostamisessa.

 

Lisätiedot:

prosessin etenemisestä: koulutusjohtaja Juha Kontio, p.050 385 4122

katsastustoiminnasta: koulutus- ja tutkimuspäällikkö Kristiina Meltovaara, p. 050 598 5884