Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.2.2018

Turun korkeakouluopiskelijat esittelevät innovaatioitaan ICT Showroomissa

Turun korkeakoulujen yhteisessä ICT Showroom -tapahtumassa opiskelijaryhmät esittelevät tuoteinnovaatioitaan ja kisaavat keskenään. Kilpailemisen lisäksi tarkoituksena on edistää korkeakoulujen tutkimustulosten kaupallistamista ja esillä onkin teknisesti hyvin erilaisia innovatiivisia ratkaisuja.

Maaliskuisessa tilaisuudessa voi tutustua mm. GoTour-reittihakusivustoon, joka hyödyntää Fölin tietokantaa ja helpottaa matkojen suunnittelua Turussa ja lähialueilla.

– GoTour-projektissamme luomme reittihakusivuston loma- ja matkustussuunnittelua helpottamaan. Taustalla hyödynnämme Fölin tietokantaa, jonka mahdollistamana ajankohtaiset bussireitit Turun alueelta ovat helposti löydettävissä sivustolta, kertoo opiskelija-projektipäällikkö Olavi Viitanen Turun AMK:sta.

GoTour-reittihakusivustosta on sen valmistuessa saatavilla tieto myös mm. siitä, mikä on keskimääräinen aika, jonka matkailija käyttää kuhunkin nähtävyyteen tutustuessaan. Tutustumiseen käytetyn ajan lisäksi sivuston karttahausta olisi löydettävissä alueen nähtävyydet aukioloaikoineen sekä muut perustiedot.

– Sen lisäksi että tiedot on nyt kerätty yhteen paikkaan, on kartalta myös mahdollista rajata alue ja määrittää aika, joka matkailijalla on käytettävissään tuon alueen sisällä liikkumiseen. Tämä voisi helpottaa esimerkiksi sopivan ravintolan löytämisessä, kun aikaa on rajatusti, miettii Viitanen.

– Taustalla on aiempi karttaprojekti nimeltään GeoSmartCity, jota opiskelijaryhmä on nyt ansiokkaasti lähtenyt viemään eteenpäin, toteaa lehtori Tiina Ferm Turun ammattikorkeakoulusta.

TERVETULOA ICT SHOWROOM 2018 -TAPAHTUMAAN
torstaina 8.3.2018 klo 10 - 14 Turun ammattikorkeakouluun
ICT City, Joukahaisenkatu 3, Turku

ICT Showroomiin on tänä vuonna ilmoittautunut lähes 50 opiskelija-kilpailijoiden ryhmää. Tilaisuus on osa Turku ICT Week -teemaviikkoa, jota koordinoi Turku Science Park.

– Ideoita esitellään yleisölle avoimessa tilaisuudessa ja voittajan valitsee alueen yritysedustajista muodostettu arvovaltainen jury, kertovat projektipäällikkö Kari Haajanen ja lehtori Hazem Al-Bermanei Turun AMK:sta.

Yritysedustajina paikalla ovat mm. Anders Innovations, BCB Medical, Cadmatic, Fujitsu Finland, Nortal, Reaktor, Siili Solutions, Sofokus, Teleste, Vaadin, Vincit, Wapice ja Wunder.

Lisätiedot:
Olavi Viitanen, opiskelija-projektipäällikkö, Turun AMK, p. 040 4133041
Hazem Al-Bermanei, lehtori, Turun AMK, p. 044 907 2876
Kari Haajanen, projektipäällikkö, Turun AMK, p. 050 5985 694
Tiina Ferm, lehtori, Turun AMK, p. 040 355 0140