Sivu päivitetty 12.3.2018

Kiertotalous ajankohtaista myös logistiikassa: logistiikan ammattilaisten vuotuinen Logistiikkapäivä Turussa

Kiertotalous, logistikon työssä vaadittavat taidot ja Turun Meyerin telakan logistiikka olivat esillä logistiikan ammattilaisten Logistiikkapäivillä 7.3. Turussa.

Teksti: Kari Jalkanen ja Martti Komulainen
Kuvat: Rauni Jaskari

Logistiikkapäivä on Turun AMK:n ja logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto   LOGY ry :n vuotuinen tapahtuma, jossa opiskelijoille ja alan ammattilaisille tarjotaan uusia näkökulmia ja mahdollisuus tavata alan toimijoita. 

Logistiikkapäivä 7.3. keräsi Turun AMK:n Lemminkäisenkadun kampukselle yli 250 opiskelijaa ja alueen yritysten edustajaa. Tämä on kuudes kerta kun Logistiikkapäivä järjestetään Turussa. Vielä mahduttiin AMK:n tiloihin, mutta jatkossa täytyy miettiä joko LOGOMOA tai Messukeskusta, pohtii Kari Jalkanen, logistiikan yliopettaja ja LOGY Varsinais-Suomen alueen varapuheenjohtaja.

Aamupäiväseminaari.jpg

Päivästä on muodostunut merkittävä tapahtuma, joka kokoaa logistiikan opiskelijat koko Länsi-Suomen alueelta yhteen. Tänä vuonna opiskelijoita oli Turun AMK:n lisäksi Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta sekä Satakunnan AMK:sta. Tapahtuman järjestelyistä päävastuun kantoivat Turun AMK:n liiketoiminnan logistiikan opiskelijoiden muodostama työryhmä Viivi Vainion johdolla. 

Logistiikkapäivä koostui kolmesta osasta: asiantuntijaluennoista, toiminnallisesta aulatapahtumasta sekä iltajuhlasta Vanhalla Raatihuoneella. Seminaarissa pureuduttiin yritysten logistisiin ratkaisuihin mm. Meyer Turun telakan logistiikkaan sekä Wallacin huipputeknologiatuotteiden arvovirtaan sekä kuultiin palkitun kasvuyrityksen Wiima Logistics Oy:n menestysreseptit logistiikan hallintaan. Kiertotalousteema puhutti myös kuulijoita.

Logistiikkapäivässä Turun Huolinta- ja Laivanselvitysliikkeiden yhdistys jakoi kahdelle ansioituneelle opiskelijalle stipendin. Stipendin saivat liiketoiminnan logistiikan opiskelijat Laura Lankila ja Heikki Tanskanen. 

Logistiikkapäivä toimi lähtölaukauksena LOGY Varsinais-Suomen juhlavuoteen. LOGY Varsinais-Suomi viettää 60-vuotisjuhlia tänä vuonna.
 

Aulatapahtuma1.jpg