Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.3.2018

Kevään yhteishaku alkoi - tekniikan alan aloituspaikkoja lisätty

Kevään yhteishaku alkoi tänään 14.3. Kaikkiaan Turun AMK:ssa on yhteishaussa tarjolla 52 koulutusta neljällä eri alalla. Tekniikan alan koulutuksiin on lisätty aloituspaikkoja. Lisätyllä koulutustarjonnalla vastataan positiivisen rakennemuutoksen tuomiin osaamistarpeisiin Turun seudulla ja koko Varsinais-Suomessa.

Kevään yhteishaussa on mahdollisuus hakea sekä AMK- että ylempään AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Yhteensä aloituspaikkoja Turun ammattikorkeakoulun koulutuksissa on 2155. Viime vuonna hakijoita Turun ammattikorkeakouluun oli 12 949, joista ensisijaisia 6143. AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia yhteishaussa on tarjolla 41, joista neljä järjestetään Salossa, loput Turussa.

Kevään yhteishaku päättyy 28.3.2018 klo 15.00. Valintakokeita järjestetään touko-kesäkuussa ja opiskelupaikastaan saa tiedon viimeistään 28.6. Opinnot nyt haussa olevissa koulutuksissa alkavat syksyllä 2018. Tutustu kevään yhteishaun koulutustarjontaan sekä yhteishaun aikatauluihin. 

YAMK- eli Master-tutkinnolla vaativiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin

Turun AMK:ssa on kevään yhteishaussa tarjolla 11 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta neljällä eri alalla. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto eli Master-tutkinto on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohella. Se valmentaa monipuolisiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin ja on vahvasti sidottu työelämän käytäntöjen kehittämiseen.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on aikaisempi AMK-tutkinto vastaavalta alalta tai muu soveltuva korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Ylempi AMK-tutkinto on Master-tason tutkinto, eli ylempi korkeakoulututkinto. Se tarjoaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan kuin yliopistossa suoritettu maisteri- tai muu ylempi korkeakoulututkinto. Vaikka ylempi ammattikorkeakoulututkinto ei vielä ole välttämättä laajalti tunnettu, on YAMK-koulutuksia tarjottu valtakunnallisesti jo yli 10 vuoden ajan. Ylempään AMK-tutkintoon on vuoteen 2016 mennessä valmistunut Suomessa yli 15 000 opiskelijaa. Turun ammattikorkeakoulussa tuhannen YAMK-tutkintoon valmistuneen raja meni rikki viime vuonna.

-  Ylemmät AMK –tutkinnot toimivat loistavasti ammattilaisten jatkotutkintoina. Ne syventävät juuri omassa työssä tarvittavaa johtamis- tai substanssiosaamista ja vahvistavat samalla opiskelijoiden ammattilaisverkostoja, toteaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Lisäaloituspaikkoja ja muuntokoulutusta tekniikan alalla

Kevään yhteishakuun on Turun AMK:ssa lisätty yhteensä 162 tekniikan aloituspaikkaa AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin ja 20 aloituspaikkaa YAMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Lisäksi alan osaajatarpeeseen on vastattu erillisillä muuntokoulutuksilla.

Parhaillaan haussa on  Älykäs rakentaminen -muuntokoulutus , jossa voi laajentaa ja syventää tekniikan alan osaamistaan rakennusalan toimihenkilötehtäviin. Koulutus on tarkoitettu hakijoille, joilla on aiempi toisen alan insinööri (AMK) -tutkinto, opistoasteen insinööritutkinto, soveltuva teknikon tutkinto tai muu soveltuva koulutus sekä riittävä osaaminen. Koulutuksen tavoitteena on edistää korkean osaamisen työvoiman saatavuutta ja laajentaa osaamista rakennusalan yritysten tarpeisiin. Haku koulutukseen päättyy samaan aikaa kuin yhteishaku eli 28.3. klo 15.00. Opiskelu alkaa toukokuussa 2018 ja opinnot kestävöt 1,5 – 2,5 vuotta.