Sivu päivitetty 14.3.2018

YAMK-opintojen aikana syntyi start up -yritys

Juha Oja sai lähtölaukauksen ohjelmistokehityksen ihmeelliseen maailmaan Turun AMK:ssa suoritetun tietotekniikan insinööritutkinnon kautta. Tutkinnon avulla Oja työllistyi ohjelmistokehitystehtäviin. Viiden vuoden jälkeen esimiestehtävät ja yrittäjyys alkoivat kiinnostaa. Oli aika avata uusia ovia, joten tie vei opintovapaalle ja YAMK-opintoihin.

Juha Oja lähti kehittämään omaa osaamistaan YAMK-tutkinnon kautta ja päätti valita koulutuksen teknologiaosaamisen johtaminen. Oja suoritti tutkinnon kahdessa vuodessa ja kehitteli samalla ideoimaansa EatPass-mobiilisovellusta.

– Ylempää ammattikorkeakoulututkintoa voi opiskella työn ohessakin, mutta itse valitsin täysipäiväisen opiskelun ja päätin panostaa opiskeluun täysillä. YAMK-opinnot mahdollistivat myös omien lukuisten liikeideoiden jatkokehittämisen ja konkreettisen analysoinnin. Hankin verkostoja ja opin koko ajan uutta.

Oja sanoo, että ilman YAMK-opintoja hänellä ei olisi nykyistä yrittäjyysosaamista. Koulutuksessa sai tietoja yrityksen perustamisesta, rahoituksesta ja strategisesta johtamisesta. Liiketoimintasuunnitelma kehittyi ja johtamistaidot siinä samalla.

Korkeakouluympäristö toi mukanaan kontakteja ja liikeidea alkoi hiljalleen löytämään muotonsa. Opinnot ja yritysidea kulkivat mukavasti käsi kädessä.

Rahoitus- ja markkinointitaidot kehittyivät

Näytä lisää

Pitkällä tähtäimellä Ojan päällimmäinen tavoite oli lähteä luomaan itselleen uutta työpaikkaa, jossa voi hyödyntää osaamista ja työkokemusta kokonaisvaltaisesti. Sijoittajia löytyi mukaan ja niin syntyi uusi start up -yritys Restarant Oy.

Ojan ja kumppaneiden kehittämä EatPass on mobiilisovellus, joka kokoaa ravintoloiden leimakortit ja kantisedut yhteen paikkaan, sekä avaa yksityisen palautekanavan asiakkaan ja ravintoloitsijan välile.

–  Tein markkinatutkimuksen, jonka tulokset puhuivat vahvasti sen puolesta, että Ravintola-alalla on paljon tekemistä asiakkaiden sitouttamisessa ja asiakasdatan hyödyntämisessä liiketoiminnan kehittämisessä. Tähän meidän yritys tuo täysin uusia näppäriä työkaluja.

EatPass yhdistää lukuisten eri ravintoloiden leimakortit ja kantisedut yhden kuvakkeen alle ja tämä on erittäin käytännöllistä loppukäyttäjän näkökulmasta. EatPass-sovelluksen kautta kerätyt edut ovat turvallisesti tallessa pilvessä, joten siihen kertyneet leimat ja ansaitut palkinnot eivät katoa minnekään - ei vaikka heittäisit jostain syystä puhelimesi aurajokeen. Epäkäytännöllisten pahvisten leimakorttien aika on toisin sanoen ohi, kertoo Restarant Oy:n toimitusjohtaja Oja.

YAMK-koulutus antoi hyvän potkun yritysmaailmaan. Juha Oja korostaa, että opintojen ohella myös vuodet myyntityössä antoivat hänelle vahvan pohjan ja ymmärryksen siitä, miten ihmisten kanssa toimitaan. Siitähän se kaikki lähtee.

Tutustu haettavana olevaan koulutustarjontaan: Tutkinnot ja opiskelu

Koulutusrahasto tarjoaa tukea aikuisopiskelijoille: www.koulutusrahasto.fi