Sivu päivitetty 16.3.2018

Miten Kupittaan kampus etenee? Seuraa uudisrakennuksen nousemista työmaakamerasta

Teknologiakiinteistöt on asentanut Kupittaan kampusalueelle työmaakameran, josta voit seurata vuonna 2020 valmistuvan kampuksen uudisrakennuksen työmaan etenemistä. Uudisrakennuksen katutasokerroksen laboratoriotilat on saatu suunniteltua, ja ykköskerroksen suunnittelu on aloitettu.

Teknologiakiinteistöt on asentanut työmaakameran, josta voit seurata kampuksen uudisrakennuksen työmaan etenemistä. Kameran kuva päivittyy 10 minuutin välein. 

Linkki kameraan löytyy myös etusivun oikean alakulman listauksesta sekä Kupittaan kampus -sivulta.

Laboratoriotiloja tekniikan alojen koulutuksille

Uudisrakennuksen katutasokerroksen laboratoriotilat on saatu suunniteltua. Suunnittelussa ovat olleet mukana laboratorioiden vastuuhenkilöt. Tähän alimpaan kerrokseen tulee tiloja kone- ja meritekniikan sekä rakentamisen, ympäristön ja energian koulutuksille. 

Ykköskerroksen suunnittelu on aloitettu. Kerrokseen tulee ns. monipalvelupiste eli palveluidemme keskittymä, lounge-tila, opiskelijoiden ja vierailijoiden vaatesäilytys sekä tilanteen mukaan muuntuvia pop-up- tai projektitiloja, joita voidaan käyttää myös oppimistiloina. 

Suurena elementtinä ykköskerroksessa ovat toiseen kerrokseen johtavat Tiedon portaat, jotka soveltuvat myös erilaisten esitysten seuraamiseen. Portaiden taakse tuleva monitoimitila suunnitellaan yhdessä Taideakatemian asiantuntijoiden kanssa siten, että sitä on mahdollista käyttää esittävän taiteen esityksiin. Lisäksi ensimmäisestä kerroksesta löytyy Teknologiakiinteistöjen valitsema ravintola.

Mallitila helpottaa oppimistilojen suunnittelua

Oppimistilojen suunnittelussa käytetään hyväksi niin sanottua mallitilaa, joka on suunniteltu yhdessä arkkitehtitoimisto Siggen kanssa.

Mallitilan av- ja it-ratkaisut on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat oppimistilojen monipuolisen käytön eri tarpeisiin. 
Omat asiantuntijamme oppimisympäristöpalveluista ovat olleet pohtimassa mahdollisimman joustavia ja käytännöllisiä ratkaisuja aiemmin pidettyjen käyttäjä-workshoppien ja tapahtumien pohjalta.