Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.3.2018

Mallinnuksen huippuosaajalle arvostusta: Eero Immosesta Turun yliopiston dosentti

Tekniikan tohtori, yliopettaja Eero Immonen on saanut dosentin arvon Turun yliopistosta. Dosentuuri on osoitus Immosen syvällisestä matemaattisen mallinnuksen ja simuloinnin osaamisesta ja tutkimustyöstä.

Turun AMK:n konetekniikan yliopettajana työskentelevä Eero Immonen väitteli vuonna 2006 matemaattisen systeemiteorian alalta ja on työskennellyt säätöteorian yliopistotutkijana sekä asiantuntijana teollisuuden parissa mm. Wärtsilän palveluksessa. Hänen erikoisalaansa ovat prosessien, laitteiden ja laiteympäristöjen matemaattinen mallinnus ja optimointi mm. 3D-simulointimenetelmillä.
 
- Mallinnuksen avulla pystytään syvällisemmin ymmärtämään teknisten koneiden tai laitteiden toimintaa ja sitä kautta parantamaan niiden suorituskykyä, kiteyttää Eero Immonen mallinnuksen ja simuloinnin hyödyt.
 
Nykyisessä tehtävässään hän opettaa virtaus- ja lämmönsiirtotekniikkaa, mallinnusta ja tilastomatematiikkaa konetekniikan insinööriopiskelijoille sekä osallistuu alan tutkimus- ja kehitystyöhön.
 
- Dosentin status ja arvo tuo lisää tietynlaista tutkimuksellista uskottavuutta ja avaa enemmän mahdollisuuksia teknologiakehitykseen kohdistuvaan tutkimusrahoitukseen, toteaa Immonen. Hän toivoo ylipäätään lisää yrityslähtöistä tutkimusyhteistyötä mallinnuksen ja simuloinnin ympärille. Muutamia tällaisia yritystoimeksiantoja on jo rakennettu osaksi opiskelijoiden työelämälähtöisiä projektiopintoja, mutta AMK:n puitteet mahdollistaisivat laajemmankin kehitysyhteistyön, jossa yritysten tuotekehityshaasteita ratkotaan korkeakoulun koko osaajaporukan voimin.