Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.3.2018

Kevään yhteishauissa Turun AMK:iin lähes 14 000 hakijaa

Varsinais-Suomi ja Turun AMK kiinnostaa valtakunnallisesti. Tammikuun vieraskielisessä yhteishaussa ja maaliskuun kevään yhteishaussa yhteensä 13912 henkilöä haki opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun. Turku on tunnetusti vetovoimainen opiskelukaupunki ja Turun AMK monipuolinen kouluttaja.

Maaliskuussa toteutetussa kevään yhteishaussa Turun ammattikorkeakoulussa oli haettavissa 52 eri koulutusta, joista 41 oli AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. YAMK-tutkintoon (ylempään ammattikorkeakoulututkintoon) johtaa 11 haettavana ollutta koulutusta.

Tekniikan alan AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen sisäänottoa lisättiin tänä vuonna 203 aloituspaikalla ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa, Master-tason koulutuksen, sisäänottoa lisättiin 35 opiskelijalla.

Ensisijaisia hakijoita kevään yhteishaussa oli tänä vuonna 6586 ja viime vuonna hakijoita oli pari sataa vähemmän. Aloituspaikkoja Turun AMK:ssa on syksyllä yhteensä 2147.

– Turku on Suomen paras opiskelijakaupunki. Hienoa, että näin iso joukko itsensä kehittämisestä kiinnostunutta haluaa tulla opiskelemaan juuri Turun ammattikorkeakouluun. Valinta on oikea, vakuuttaa rehtori Vesa Taatila.

Sote-ala kiinnostaa eniten

Hakijoita kiinnosti eniten sosiaali- ja terveysala.  Alalle haki kaikkiaan noin 2500 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 470 eli jokaista sote-alan opiskelupaikkaa kohti oli 5,33 ensisijaista hakijaa.

Vetovoimaisin koulutus oli tänä vuonna verkossa toteutettava sosionomikoulutus, jonka 20 aloituspaikkaan oli jopa 21,4 ensisijaista hakijaa/paikka. Turun AMK aloitti jo viime vuonna ensimmäisenä ammattikorkeakouluna sosionomien koulutuksen siten, että tutkinnon voi suorittaa kokonaan verkossa. Lue lisää: Tätä on tulevaisuuden oppiminen – Turun AMK:n ensimmäiset Online-tutkinnot

Toiseksi eniten hakijoita paikkaa kohden oli päiväaikaan toteutettavaan sosionomikoulutukseen ja kolmanneksi eniten kiinnosti animaatiokoulutus. 

Kulttuurialalla suurin muutos viime vuoteen verrattuna onkin media-alan hakijoissa (animaatio ja mainonnan suunnittelu), joissa hakijamäärät ovat kasvaneet yli 30 %. 

Myös tekniikan monimuotokoulutuksen hakijamäärät olivat reilussa kasvussa. Tekniikan alalla oli kasvua hakijamäärissä myös rakennus- ja yhdyskuntatekniikassa, tuotantotaloudessa sekä tieto- ja viestintätekniikassa. 

Lisäksi YAMK-koulutusten hakijamäärät kasvoivat kokonaisuudessaan. Niistäkin suosituin oli sote-alan koulutus eli terveysteknologian koulutus. Myös insinööri (ylempi YAMK), teknologiaosaamisen johtaminen, tradenomi (ylempi YAMK), liiketoiminnan kehittäminen sekä uusi kulttuurialan ylempään AMK -tutkintoon johtava, taiteen uudet kontekstit -koulutus sai hyvin ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden. 

Määrällisesti eniten hakijoita (1708 hlöä) tuli liiketalouden tradenomikoulutuksen päivätoteutukseen, joka järjestetään Turussa. Toiseksi eniten haettiin fysioterapian koulutukseen ja kolmannen sijan sai sosionomiopintojen päiväkoulutus.

Turun AMK toimii Salossa IoT Campuksella. Salossa oli haussa neljä koulutusta, joihin oli kaikkiaan 1400 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli aloituspaikkoihin (109) nähden nelinkertainen määrä.

Master-tutkinnoilla vaativiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin

Turun AMK:ssa oli kevään yhteishaussa tarjolla 11 ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta neljällä eri alalla. Hakijoita oli kaikkiaan 720. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto eli Master-tutkinto on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohella. Se valmentaa monipuolisiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin ja on vahvasti sidottu työelämän käytäntöjen kehittämiseen. Lue lisää:  Ota Master-askel, opiskele ylempi AMK-tutkinto!

Seuraavaksi vuorossa valintakokeet, opinnot alkavat syksyllä

Seuraavaksi vuorossa ovat valintakokeet, joita järjestetään touko-kesäkuussa. Osassa monimuoto- ja YAMK-koulutuksia ei ole valintakokeita, vaan valinta tehdään ennakkotehtävän perusteella. 

Tekniikan ja liiketalouden päivätoteutuksiin ei lähetetä valintakoekutsuja, vaan kaikkien hakijoiden tulee osallistua kokeeseen ilman erillistä kutsua. Monimuotokoulutuksiin, samoin kuin sosiaali- ja terveysalan sekä kulttuurialan koulutuksiin kutsut lähetetään aikaisintaan 9.5. Ja sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa on vielä ennen varsinaista valintakoetta vuorossa esivalintakoe. Tarkemmat tiedot ennakkotehtävistä ja valintakokeista löydät kunkin koulutuksen omalta sivulta: Tutkinnot ja opiskelu 

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan Opintopolussa 10.7. klo 15.00. Ja opinnot alkavat syksyllä, elo-syyskuussa. Tutustu yhteishaun etenemiseen tarkemmin täällä: Yhteishaun aikataulu