Sivu päivitetty 18.4.2018

Turku Sales Competition mittasi opiskelijoiden myyntitaitoja

Turku Sales Competition, TSC, järjestettiin 11.-12.4.2018 Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun kampuksella. Myyntikilpailu on oppimismenetelmä, joka mittaa opiskelijoiden myyntitaitoja simuloiduissa myyntitilanteissa.

Teksti ja kuva: Aino Lindroos

Tämän kevään myyntikilpailussa tuotantotalouden insinööriopiskelijat osoittivat, mitä ovat oppineet kevään aikana myynnin opinnoissaan. Näihin opintoihin kuuluu esiintymis- ja neuvottelutaidot, Sales Skills and Processes ja Sales Workshop -opintojaksot. Opintojaksoissa on mukana myös vaihto-opiskelijoita Euroopan yhteistyökouluista, minkä vuoksi kaikki myynnin opintojaksot opiskellaan englanniksi, kuten myös Turku sales Competition.

TSC:ssä Jokaisella kilpailijalla on 20 minuuttia aikaa myyntikeskusteluun ostajan kanssa, tuomarien edessä. Myyntineuvottelun aikana myyjän tavoitteena on saada ostaja vakuutettua myytävästä tuotteesta. Kevään 2018 tuotteena oli Swegonin ilmanvaihtojärjestelmä (swegon.com). Opiskelijat saavat yksityiskohtaiset tuotetiedot yritykseltä ja niiden perusteella heidän on osattava luoda arvoa ja tarvetta asiakkaalle, eli myyntikeskustelun ostajalle. Myyntitilanteet ovat simuloituja ja niihin on kirjoitettu suuntaa-antavat roolit myyjälle ja ostajalle.

Keväällä 2018 kaiken kaikkiaan 39 opiskelijaa osallistui tähän kaksipäiväiseen tapahtumaan. Heistä noin kolmasosa oli vaihto-opiskelijoita. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä oli alkuerät, josta kahdeksan pääsi jatkoon toisen päivän semifinaaliin. Semifinaalista taas neljä pääsi finaaliin. Finaali on aina yleisön edessä ja tuomaristossa on ammattilaisia eri yrityksistä. Näin yhteistyökumppanit ja opiskelijat pääsevät seuraamaan tulevien myynti-insinöörien myyntitaitoja lähietäisyydeltä. 

Vuoden 2018 Turku Sales Competition voittaja on Joonas Koivuniemi. Toiseksi sijoittui Tuuli Elomaa, kolmantena Harri Ohvo ja neljäntenä Daniel Borrmann.

Kilpailun johtaja ja yliopettaja Timo Holopainen kiittää Swegonia ja muita yhteistyökumppaneita, kilpailijoita ja lähes 100 tuomaria, ostajaa ja katsojaa osallistumisesta.