Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.5.2018

Konepajatekniikan Taitaja-näytöskilpailun voitto Turkuun!

Turun ammattikorkeakoulun ja Turun ammatti-instituutin joukkue nappasi voiton TAITAJA 2018 konepajatekniikan näytöslajissa toukokuun puolivälissä Tampereella. Kilpailutehtävänä oli suunnitella ja rakentaa robottisoluun tarvittavat osat sekä ohjelmointi, jotta robotilla voitiin siirtää kappaleita.

Turun AMK:sta voittojoukkueessa kilpailivat konetekniikan opiskelijat Leo Fagerholm ja Janne Ikonen. Joukkuetta valmensi laboratorioinsinööri Pekka Törnqvist. Turun ammatti-instituutista joukkueeseen kuuluivat Meri Laaksonen ja Jesse Lundell, valmentajana Markku Simpanen.

Tampereella järjestetyssä 2. asteen TAITAJA2018 kilpailuissa oli uutena lajina kutsu- ja näytöskilpailuna järjestetty konepajatekniikka, missä 2. asteen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoista muodostettu joukkue kilpaili konepajatekniikassa.  Näytöslajin tavoitteena on kehittää sujuvaa opintopolkua 2. asteelta ammattikorkeakouluun. Näytöskilpailun tavoitteena oli myös lisätä kone- ja tuotantotekniikan opiskelun vetovoimaa.

TAITAJA-ammattitaitokilpailussa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan.