Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.9.2018

Rakennustekniikan opiskelijoille oppaita rakennuskoneiden turvallisuudesta

Rakennuskonepäälliköt ry luovutti torstaina rakennuskoneiden turvallisuuteen liittyviä oppaita Turun AMK:n rakennustekniikan opiskelijoille. Oppaalla yhdistys haluaa kiinnittää huomiota työmaiden turvallisuuteen ja antaa siihen evästystä tuleville työnjohtajille.

Rakennusalalla tapahtuu melko paljon työtapaturmia, mikä osaltaan voi jopa heikentää rakennusalan vetovoimaisuutta. Torstaina Turun AMK:n opiskelijoille luovutetuilla turvallisuusoppailla Rakennuskonepäälliköt pyrkii lisäämään opiskelijoiden tietoisuutta turvallisuusasioista rakennustyömailla ja antamaan siihen opastusta.

"Rakennuskoneiden käyttöturvallisuus" -opas antaa pohjaa työmaiden turvallisuussuunnitteluun, ongelmatilanteiden kartoitukseen ja työntekijöiden perehdyttämiseen. Oikein käytettyinä modernit rakennuskoneet ovat turvallisia ja kustannustehokkaita apuvälineitä rakentamisessa.

Kirjat luovuttivat Rakennuskonepäälliköt ry:n asiantuntija Olli Heire ja yhdistyksen puheenjohtaja Juha Helin. Luovutustilaisuudessa Turun AMK:ta edusti rakennustekniikan lehtori Vesa Turunen. 

Rakennuskonepäälliköt r.y. on vuonna 1985 perustettu aatteellinen yhdistys, jonka jäsenistö toimii rakennuskonealalla rakennusliikkeissä, rakennuskoneiden myynti-, vuokraus- ja valmistustehtävissä, kuntien teknisissä johtotehtävissä, teollisuuslaitoksissa, rakennusalan järjestöissä, vakuutusyhtiöissä sekä tutkimus- ja tarkastuslaitoksissa. Yhdistyksen tarkoituksena on parantaa jäsentensä ammattitaitoa ja lisätä rakennuskonealan tietoutta jäsenistön ja koko rakennusalan piirissä.