Sivu päivitetty 11.10.2018

Todistusvalinta ja valintakokeet syksyn 2018 yhteishaussa

Syksyn yhteishaku päättyi 19.9. Turun AMK:lla oli syksyn yhteishaussa mukana 13 koulutusta, joista osaan opiskelijat valitaan ylioppilastutkintotodistuksen tai valintakokeen perusteella.

Todistusvalinta ja valintakoe ovat käytössä AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Master- eli YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa käytössä on joko ennakkotehtävä tai valintakoe. Tarkemmat tiedot valintaperusteista löydät Opintopolusta kyseisen koulutuksen sivulta.

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan ennen valintakoekutsujen lähettämistä, eli tämän hetkisen tiedon mukaan viikon 42 aikana. Jos tulet valituksi haluamaasi koulutukseen todistusvalinnassa, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. 

Valintakoekutsut lähetetään aikaisintaan 19.10. Kutsut lähetetään sähköpostilla Opintopolun hakulomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Muistathan tarkistaa myös sähköpostin roskaposti-kansiot. Tiedotamme nettisivuillamme, kun kaikki valintakoekutsut on lähetetty. 

Opiskelijavalinnan tuloksista ilmoitetaan viimeistään 29.11. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 11.12. klo 15.00 mennessä. Opinnot alkavat tammikuussa. 

Konetekniikan koulutukseen ei lähetetä valintakoekutsuja

Konetekniikan insinöörikoulutukseen (päivätoteutus) ei lähetetä valintakoekutsuja, vaan kaikki hakukelpoiset hakijat osallistuvat valintakokeeseen ilman erillistä kutsua. Tarkempi ohjeistus valintakokeeseen osallistumisesta löytyy koulutuksen sivulta: Insinööri (AMK), konetekniikka

Sosiaali- ja terveysalan esivalintakoe

Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa opiskelijavalinta on kaksivaiheinen: kaikki hakijat osallistuvat ensin esivalintakokeeseen, jonka perusteella osa hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen. Esivalintakoe järjestetään tänään 11.10. Tarkemmat tiedot esivalintakokeesta löydät täältä: http://soteli.metropolia.fi

Esivalintakokeen oikeat vastaukset julkaistaan kokeen nettisivuilla kokeen jälkeen ja saat oman tulokseksi sähköpostitse myöhemmin, viikon 42 aikana. Sähköpostissa kerrotaan vain oma tuloksesi (pistemäärät) esivalintakokeesta, ei vielä tietoa siitä, saatko valintakoekutsun vai et. Valintakoekutsut lähetetään aikaisintaan 19.10., mutta todennäköisesti vasta viikon 43 aikana. Alimmat pisterajat, joilla kutsun sai, päivitetään nettisivuillemme vasta kun valintakoekutsut on lähetetty.