Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.11.2018

Vuoden 2018 Yrittäjyyden uudistajat ponnistavat BisnesAkatemiasta urheilumarkkinoinnin pariin

Varsinais-Suomen Yrittäjien tuhannen euron arvoinen Yrittäjyyden uudistaja -palkinto jaettiin 13.11. järjestetyssä Yrittäjyyden Ytimessä -tilaisuudessa. Palkinnon sai Aboe Oy, joka on kuuden BisnesAkatemiassa opiskelevan tradenomiopiskelijan urheilumarkkinointiin keskittynyt yritys. Palkinnon kävivät noutamassa Aleksi Rannikko ja Konsta Katajisto.

Hakemuksessaan Aboe Oy kertoi pyrkivänsä toimimaan esimerkkinä mahdollisuudesta, jota Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemia tarjoaa, sekä haluavansa todistaa, että ilman suuria resursseja, valmista tuotetta tai palvelua voi myös perustaa kannattavan yrityksen, jos löytyy tarpeeksi intohimoa ja asennetta.

– Olemme yrittäneet muokata sitä ajatusta, miten yritykset ja urheiluseurat tekevät yhteistyötä. Pyritään olemaan uusien ideoiden ja toiminnan tuoja urheilun kentän ja yritysten välimaastoon, sanoo Aboe Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Rannikko.

Yrittäjyyden uudistaja on vuosittain jaettava Varsinais Suomen Yrittäjien ja Turun ammattikorkeakoulun edustajista koostuvan raadin jakama palkinto. Yrittäjyyden uudistajan kriteerinä on esimerkiksi aktiivinen yrittäjyyden ja opintojen edistäminen, vahvan yrittäjäasenteen osoittaminen, toimintansa kehittäminen, rohkeus ja aktiivisuus. Palkinto voidaan jakaa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijalle, ryhmälle tai henkilökunnalle.

Yrittäjyyteen tuetaan ja valmennetaan Turun ammattikorkeakoulussa vahvasti

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelijoita kannustetaan yrittäjyyteen yritysmentoroinnilla, yritysvierailuilla, ideakilpailuilla ja verkostoitumistapahtumilla. Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yrittäjien Säätiön syksyllä 2018 alkaneen yhteistyön tavoitteena on edistää ja kehittää yritystoimintaa sekä yrittäjyyskoulutusta.

Yrittäjyyttä voi opiskella myös eri opintojaksojen ja kurssien lisäksi BisnesAkatemiassa, jossa opiskelijat voivat perustaa esimerkiksi oman osuuskunnan, toiminimen tai osakeyhtiön. Samalla kun pyörittää omaa yritystään voi opiskella tutkinnon. Opiskelijat ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa yritysten ja organisaatioiden kanssa.

BisnesAkatemia on oppimisympäristö, jossa opiskelu tapahtuu projektiluontoisesti. Opiskelijoista valmistuu 3,5 vuodessa liiketalouden tradenomeja, innovatiivisen liiketoiminnan, tiimityön ja yrittäjyyden osaajia.

Esimerkkinä onnistuneesta yrittäjyydestä on BisnesAkatemian Osuuskunta WIMO, joka tarjoaa asiakkailleen palveluita liiketoiminnan kehittämisen, tapahtumatuotannon, myynnin ja tuotekehityksen parista. Osuuskunta WIMOn portfoliosta löytyy Keskolle tehty projekti opiskelijan K-plussasta sekä alkusyksystä 2018 järjestetty Yo-kylä Block Party. Viime syksynä perustetussa Osuuskunta WIMOssa aloitti 16 opiskelijaa, joista seitsemän on perustanut kolme osakeyhtiötä ja yksi toiminimen. Lisäksi yksi opiskelija on tehnyt ammattilaissopimuksen Veikkausliigaan ja siirtynyt monimuoto-opiskelijaksi.