Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.12.2018

Yritykset haluavat tukea alueen koulutusta ja opiskelijoita

Turun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan Osaamisantiin on osallistunut monen eri toimialan yrityksiä. Varsinais-Suomen koulutuksen ja opiskelijoiden hyvinvoinnin tukeminen on yritysten mielestä tärkeää. Näin kertovat Patrik Rautaheimo Elomaticista, Sanna Hovi Unicasta, Pekka Heikonen Pemamekista ja Tapani Mylly Meyer Turku Oy:stä.

Meille on hyvin tärkeää tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelua tarjoamalla ravinteikasta ruokaa ravintoloissamme, kertoi Sanna Hovi Unicasta, joka on turkulainen opiskelijaruokailun osaaja.

Koulutuksen ja opiskelijoiden tukeminen kehittää luonnollisesti myös alueen työelämää ja teollisuutta luomalla ja ylläpitämällä yritysyhteistyötä ja tuottamalla osaamista alueen työelämän tarpeisiin. Yritysten mukaan yhteistyö ammattikorkeakoulun kanssa on jo nyt varsin toimivaa, mutta sitä voisi olla enemmän ja tiiviimmin.

Elomatic on tehnyt pitkään Turun ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyötä eri tutkimushankkeissa ja meillä työskentelee paljon AMK:sta valmistuneita insinöörejä, kertoo Patrik Rautaheimo.

Yritysten kanssa tehtävä yhteistyö on monimuotoista, siitä esimerkkejä ovat opiskelijoiden päättötyöt ja yhteistyössä tehdyt projektit. Opiskelijayhteistyön lisäksi yritysten kanssa tehdään esimerkiksi yhteistyötä hankkeissa ja tietysti alumnien työllistymisen kautta.

Korkeakouluilla on suuri merkitys alueen elinvoimaisuuden säilyttämiseen ja sen kehittämiseen. Yritysten ja koulujen välisestä yhteistyöstä hyötyy molemmat osapuolet. Tämän vuoksi myös Pemamek on vahvassa yhteistyössä eri korkeakoulujen kanssa, kertoo Pekka Heikonen, hallituksen puheenjohtaja, Pemamek.

Turun ammattikorkeakoulun Osaamisanti-kampanja on käynnissä 31.12.2018 asti.