Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.1.2019

Pimeä idea voitti SMAL ry:n Matkatiedon opiskelijakilpailun – Valosaasteen vastapainoksi pohjoisen pimeys

Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL ry:n Matkatiedon opiskelijakilpailun voitti Turun ammattikorkeakoulun hyvinvointimatkailun opiskelijoiden idea The Night of Finland. Kuudesta finaaliin päässeestä ryhmästä kolme oli Turun ammattikorkeakoulusta.

Kilpailun teemana on kehittää uusi sekä kotimaisia että ulkomaisia matkailijoita kiinnostava tuote tai palvelu, joka huomioi vastuullisen matkailun periaatteet. Finaaliin tiensä selvitti yhteensä kuusi joukkuetta, joista kolme muodostui hyvinvointimatkailuun erikoistuvista toisen vuoden tradenomiopiskelijoista Turun ammattikorkeakoulusta.

Voittajaidea, The Night of Finland, tarjosi suurkaupunkien valosaasteesta kärsiville kaupunkilaisille mahdollisuuden paeta metsän pimeyteen, tunnelmoimaan kynttilöiden ja tähtien valoon. Kilpailutyön esittelivät Saana Leppäkoski ja Sannimari Lampela. Lisäksi tiimiin kuuluivat Oona Harteva ja Jennifer Ward.

Tuomaristo perusteli voittajavalintaa sillä, että Suomessa jos missä pimeää riittää. Se on ehtymätön luonnonvara, jota on toistaiseksi tuotteistettu aika vähän. Sannimari Lampela totesi voiton yllättäneen, sillä kaikki ideat ja esitykset olivat olleet vakuuttavia.

Muut finaaliin päässeet Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ideat olivat: Vanhusten virkistysmatkat ja Lampilöhöily. Vanhusten virkistysmatkojen idea oli tarjota paketteja, joissa vanhukset pääsevät kuljetettuina kokemaan luontokohteiden tunnelmaa. Lampilöhöilyssä yhdistyvät metsä ja vesi. Siinä matkailijoita johdatetaan metsän läpi lammen luo, jossa he voivat rentoutua kelluvissa huvimajoissa keskelle lampea rakennetun nuotiopaikan ääressä.

Finalistien tehtävänä oli perustella ideansa ja esitellä se matkailualan ammattilaisista koostuvalle tuomaristolle Matka2019 -messuilla 18.1.2019. Opiskelijat kokivat oppineensa kilpailutöitään valmistellessa erityisesti uuden idean vaatimien kustannusten miettimistä ja vastuunjakoa ryhmänä.

Sannimari ja Saana kunniakirjoineen.jpg

Voittajat Sannimari Lampela ja Saana Leppäkoski. Kuvasta puuttuvat tiimin jäsenet Oona Harteva ja Jennifer Ward.