Sivu päivitetty 7.2.2019

Turun AMK opiskelijaprojekti rakentaa sähkö-rallycross-autoa: teräsyhtiö SSAB mukaan yhteistyöhön

Maailmanlaajuinen teräsyhtiö SSAB on solminut yhteistyösopimuksen Turun ammattikorkeakoulun kanssa sähkö-rallycrossauto-opiskelijaprojektissa. Sähköautoprojekti on tutkimus-, kokeilu- ja oppimisympäristö, jossa eri alojen opiskelijat oppivat yhteistyössä yritysten kanssa.

Teksti: Martti Komulainen
Kuvat: eRallycross

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaprojekti sähkökäyttöisen rallycross-auton valmistamiseksi laajenee ja syvenee kun yhteistyöhön tulee mukaan maailmanlaajuinen erikoislujiin terästuotteisiin erikoistunut SSAB. 
 
SSAB tuo projektiin erikoislujiin teräsosiin ja kevyisiin ajoneuvoteräksiin liittyvää osaamistaan. SSAB:n Docol suurlujuusterästä käytetään rakenteilla olevassa sähkö-ralliautossa apurungoissa, tukivarsissa, reaktiotangoissa sekä korin vahvistuksissa. 
 
Kevyet ultralujat teräsosat auttavat ajoneuvosuunnittelijoita ja -valmistajia vähentämään hiilidioksidipäästöjä, alentamaan kustannuksia ja varmistamaan turvallisuuden. Yhteistyö SSAB:n kanssa pitää sisällään myös tiedotus- ja julkaisuyhteistyötä.
 
- SSAB:n strategia liittyy vahvasti kestäviin ratkaisuihin ja innovatiivisiin sovelluksiin missä käytetään lujia teräksiä. Tuemme projektia materiaalitoimituksilla, teknisellä osaamisella ja tiedon jakamisella, sanoo tuotepäällikkö Esko Hakamäki SSAB Europe Oy:stä.
E-Rallycross-projekti on erittäin hyvä tapa esitellä opiskelijoille asiantuntemustamme korkealujuuksisista teräksistä ja saada lisää näkyvyyttä myös SSAB:lle ja strategiallemme yleisesti. 
 
Rallycross-sähköauton rakentaminen on haastava tehtävä ja työtä riittää tuotesuunnittelussa, energiatehokkuuden optimoinnissa, mallinnuksessa, simuloinnissa ja akkuteknologiassa sekä markkinoinnissa. Turun AMK:n koulutus- ja osaamisalueita on mahdollista soveltaa projektissa monipuolisesti.
 

 
 
 

erally_sivu.jpg