Sivu päivitetty 8.2.2019

Turun ammattikorkeakoulun ja Brasilian koulutusyhteistyö vahvistuu

Koulutusyhteistyötä Brasilian ja Turun AMK:n välillä on tavoitteena edelleen vahvistaa. Näin vakuutti Turussa vieraillut Brasilian suurlähettiläs. Brasilialaisia korkeakouluja kiinnostavat etenkin Turun AMK:ssa kehitetyt innovaatiovalmiuksia korostavat oppimiskäsitykset ja -toimintatavat.

Teksti ja kuvat: Martti Komulainen

Vierailunsa yhteydessä Brasilian suurlähettiläs esitti koulutusyhteistyön vahvistamiseksi Portugalin kielen verkko-opintoja suomalaisille korkeakouluopiskelijoille sekä "How to do business in Brazil" -verkkokurssia.
 
Brasilian suurlähettiläs Antonio Francisco da Costa e Silva Neton sekä Brasilia-Suomi Kulttuurikeskuksen johtaja Diego Rafael Alves Barroksen vierailu huipensi koulutusjakson, jossa brasilialaisten korkeakoulujen henkilöstö osallistui innovaatiopedagogiikan koulutukseen. Kolmipäiväiseen koulutukseen osallistui vajaat 20 korkeakoulujen edustajaa mm. Caxias do Sulin yliopistosta.
 
Innovaatiopedagogiikka on Turun AMK:n oppimisen toiminta- ja ajattelutapa. Se korostaa oppimista yhdessä, monimuotoisesti, monialaisesti, ongelma- ja työelämälähtöisesti yhdistäen opiskelua, tutkimus- ja kehittämishankkeita sekä työelämää. Se tarjoaa keinoja kehittää työelämä- ja innovaatiovalmiuksia.
 
Innovaatiopedagogiikka on herättänyt laajaa mielenkiintoa kansainvälisesti. Brasilian lisäksi koulutuksia on järjestetty mm. Indonesiassa ja Puolassa. Maaliskuussa johtava yliopettaja Liisa Kairisto-Mertanen esittelee innovaatiopedagogiikkaa Brasilian suurimmassa koulutusalan kongressissa Sao Paulossa.
 

Innopeda_Brazil_2.jpg