Sivu päivitetty 18.4.2019

Älykäs rakentaminen -muuntokoulutus tuo uusinta osaamista rakennusalalle

Rakennusala on edelleen nosteessa muun talouden elpymisen myötä. Alan digitalisoituessa ja osaajatarpeen kasvaessa Turun AMK on avannut jälleen haun rakentamisen muuntokoulutukseen, jolla edistetään korkean osaamisen saatavuutta alan yrityksille. Tähän hankkeeseen olemme saaneet avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Haku rakentamisen muuntokoulutukseen on käynnissä 21.4.2019 saakka. Opinnot alkavat 3.6.2019 ja koulutus toteutuu päiväopiskeluna. 

Muuntokoulutus on tarkoitettu tekniikan alan osaajille, joilla on taustalla esim. toisen alan insinööri (AMK) -tutkinto, opistoasteen insinööritutkinto, soveltuva teknikon tutkinto tai muu soveltuva koulutus sekä riittävä osaaminen.

Rakennusalankin digitalisoituessa muuntokoulutus pureutuu varsinaisten ammattiaineiden ohella mm. tietomallinnukseen (BIM, Building Information Model). Rakennuksen tietomalli on rakennuksen rakennus- ja käyttöajan tietovarasto digitaalisessa muodossa. 

Muuntokoulutus on tarkoitettu tekniikan alan osaajille, joilla on taustalla esim. toisen alan insinööri (AMK) -tutkinto, opistoasteen insinööritutkinto, soveltuva teknikon tutkinto tai muu soveltuva koulutus sekä riittävä osaaminen.

Koulutus sisältää kaksi tutkintovaihtoehtoa. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri (AMK) -opinnoissa voi erikoistua rakennesuunnitteluun, infrarakentamiseen tai korjausrakentamiseen. Rakennusmestari (AMK) -opinnoissa voi painottaa talonrakentamista tai infrarakentamista.

Lisätietoa hakemisesta ja koulutuksen sisällöstä

(uutista täydennetty 18.4.)