Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.10.2019

Koulutukselle muokattiin modernit toimintaympäristöt

Turun ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalalla järjestetään avoimet ovet keskiviikkona 9.10.2019 ICT-Cityssä ja Medisiina D:ssä. Muutto Ruiskadulta Kupittaalle on takana ja toiminta uusissa tiloissa on pääosin vakiintunut. Asiakaspalvelut tulevat edelleen lisääntymään uusissa tiloissa.

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksia on kehitetty yhdessä työelämän kanssa. Samalla tavoin on suunniteltu myös uusia tiloja. Kupittaalla käytössä ovat uudet oppimisympäristöt. Ammattikorkeakoulun eri alat ja muut korkeakoulut sekä sote-alan palveluntuottajat ja muut palveluntuottajat ovat lähettyvillä.

– Uudenlaisten oppimisympäristöjen ja toimintakulttuurin muutoksen avulla pystymme tukemaan entistä suunnitelmallisemmin opiskelijoiden kehittymistä sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijaksi. Lisäämällä työssä tapahtuvaa oppimista pyrimme ennakoimaan ja vastaamaan tulevaisuuden koulutus- ja osaamistarpeisiin yhä joustavammin ja nopeammin. Moniammatillisten oppimisympäristöjen avulla tiivistämme myös työelämän kanssa tapahtuvaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyötä, sanoo Turun ammattikorkeakoulun terveyden ja hyvinvoinnin koulutusjohtaja Anne Isotalo.

Tilat mahdollistavat uudenlaisen toiminnan

Kupittaalle siirtymisen myötä toiminnalla on modernit tilat, jotka mahdollistavat erilaisissa oppimisympäristöissä työskentelyn. Tilat ovat tarpeen mukaan muuntuvia.

Turun AMK:n sosiaali- ja terveysala esittelee avoimissa ovissa koulutuksiaan, tutkimus- ja kehitystoimintaansa sekä terveydenhuollon palvelujaan alueen toimijoille ja asiakkaille. ICT-Cityssä ja Medisiina D:ssä on mahdollisuus tutustua erikoisluokkiin.

ICT-Cityssä voi osallistua opastetulle tilakierrokselle erikoistiloihin, esimerkiksi minisairaalaan. Siirtymällä Medisiina D:hen pääsee tutustumaan Liikunta- ja toimintakykylaboratorioon, SimuCenteriin (simulaatio-oppimiskeskus), bioanalytiikan keskukseen TUASLabiin sekä suuhygienistien keskukseen StuDentaliin.

– Tällä hetkellä esimerkiksi Turun kaupungin hyvinvointitoimialan kanssa yhteistyössä toimiva StuDental on suuhygienistiopiskelijoiden harjoitteluoppimisympäristö. Asiakkaina ovat kaupungin asukkaat. Jatkossa palveluita voi ostaa kuka tahansa yksityisasiakas, koulutusjohtaja Isotalo kertoo.

Asiakkaille tarjotaan terveydenhuollon palveluita

Turun AMK:lla on nyt ensimmäisenä ammattikorkeakouluna Suomessa lupa tarjota yksityisiä terveydenhuollon palveluita, kuten laboratoriopalveluita, suun terveydenhuollossa suuhygienistin vastaanottoa sekä toiminta- ja fysioterapian palveluita. Terveydenhuoltopalvelut tarjotaan asianmukaisissa tiloissa pääosin opiskelijatyönä koulutuksen saaneen henkilökunnan valvonnassa, potilasturvallisuus ja yksityisyyden suoja huomioiden.

– Viiden kuukauden mittainen lupaprosessi on tuottanut myönteisen päätöksen yksityiseen terveydenhuollon palvelutoimintaan. Tämä on hieno uutinen. Nyt jatkamme toimintojemme kehittämistä yhdessä asiakkaiden kanssa, Isotalo toteaa tyytyväisenä.

Turun ammattikorkeakoulun yksityisen terveydenhuollon palveluiden tuottaminen mahdollistaa nykyistäkin tiiviimmän yhteistyön alueellisten sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa. Aitojen asiakas- tai potilaskontaktien avulla saamme koulutuksessamme heidät entistäkin paremmin kaiken toiminnan keskiöön. Asiakas tai potilas on hoidon ja opettamisen keskiössä, mutta samalla myös yhdenvertaisena osallisena toiminnassa, joka kasvattaa tulevaisuuden osaajia.

Sosiaali- ja terveysalan avoimet ovet 9.10.2019 klo 13–18
ICT-Cityssä, Joukahaisenkatu 3 ja Medisiina D:ssä, Kiinamyllynkatu 10.

Tervetuloa tutustumaan koulutukseen, TKI- ja liiketoimintaan!

 

Lisätietoja: 
Koulutusjohtaja Anne Isotalo, Terveys ja hyvinvointi
puh. 040 355 0443, anne.isotalo@turkuamk.fi