Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.10.2019

Lasten piirrokset hehkuvat verhoissa ja akustiikkalevyissä

Moision koulun oppilaiden ja päiväkodin lasten piirrokset muokkautuivat kankaisiksi akustiikkalevyiksi, sermeiksi ja verhoiksi Turun AMK:n muotoiluopiskelijoiden ohjauksessa. Muotoiluprojekti oli osa "Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt" -hanketta, jossa tehdään nopeita oppimiseen ja eri toimijoiden yhteistyöhön liittyviä kokeiluja.

Eurokangas_3.jpg

Teksti ja kuvat: Martti Komulainen

Joona, Janna ja Jemina Moision koulun 5. luokalta seisovat silminnähden ylpeinä tuotoksistaan koulun ruokalassa, missä seinälle on ripustettu lasten piirroksista muokattuja kangastulosteita.
 
Muotoiluprojektin tarkoituksena oli luoda akustiikkaa ja viihtyisyyttä parantavia verhoja tai akustiikkatauluja oppimisympäristöihin.
 
Moision koulun akustiikkatauluissa lapsille annettiin teemaksi miettiä hyvinvointia, tunteita ja harrastuksia. Voimistelu, pleikkaripelit ja musiikki näkyvätkin kuva-aiheissa, jotka syntyivät Turun AMK:n muotoiluopiskelijoiden ohjauksessa. Muotoiluopiskelijat tekivät myös printtien viimeistelyn tulostettaviksi kangaskuoseiksi.
 
Yrityskumppanina toimi Eurokangas. Eurokangas toteutti kangastulosteet sekä valmiit tuotteet. Yritys saa kouluilta ja päiväkodilta palautetta tuotteistaan ja pystyy kehittämään koulujen näkökulmasta tuotteitaan osallistamalla loppukäyttäjät.
 
Muotoiluprojekti toteutettiin osana "Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt" -hanketta, joka on saanut rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastolta. Hanketta toteuttavat Tampereen, Oulun ja Turun ammattikorkeakoulut, Forum Virium Helsinki sekä sekä Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit. Tuloksena syntyy uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille sekä poikkialaisia oppimisympäristöjä korkeakouluopiskelijoille, lukiolaisille ja peruskoululaisille.