Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.10.2019

Papyrus-Toolbox valittiin EU:n hyväksi käytännöksi

EU-komissio on valinnut Papyrus-hankkeen Toolbox-verkkoalustan yhdeksi parhaista nuoriin maahanmuuttajiin kohdistetuista hyvistä käytännöistä ja osaksi EU:n nuorisotyön politiikkaohjelmaa.

Turun AMK on ollut mukana kansainvälisessä Papyrus-hankkeessa, jonka tuotoksena verkkoalusta syntyi. Muut osallistujamaat olivat Englanti, Italia, Malta ja Serbia. Turun AMK:sta hankkeessa toimivat projektipäällikkö Outi Linnossuo ja lehtori Hanna Kirjavainen.

– Sain äskettäin tiedon, että EU -komissio on valinnut Papyrus-hankkeen Toolboxin eli verkkoalustan yhdeksi parhaista nuoriin maahanmuuttajiin kohdistetuista hyvistä käytännöistä ja osaksi EU:n nuorisotyön politiikkaohjelmaa, Linnossuo kertoo tyytyväisenä.

– Verkkoalustaa on ladattu valtavat määrät ympäri Eurooppaa. Saamieni tietojen mukaan alustan latauksia on tehty yhteensä yli 15 000 eri puolilla Eurooppaa. Toolkitit ovat erittäin laadukas kokoelma hyviä käytäntöjä eri Euroopan maista.

EU-komission valinta koski englanninkielistä sivustoa. Hankkeessa tehtiin myös suomenkielinen alusta, joka on tarkoitettu opetus- ja ohjauskäyttöön. 

Papyrus-verkkoalustan Toolkitit (5 kpl) sisältävät teoreettista ja käytännöllistä materiaalia nuorten kanssa työtä tekeville ohjaajille. Ohjaajat pyrkivät niiden avulla edistämään 13-29 -vuotiaiden lasten ja nuorten kotoutumista ja hyvinvointia kaikissa Euroopan maissa.

Papyrus-hanke kehitti nuorten maahanmuuttajien osaamista

Papyrus-hankkeessa kehitettiin nuorten maahanmuuttajien kanssa työtä tekevien osaamista. Ensisijaisena kohderyhmänä olivat nuorten kanssa työtä tekevät sekä tätä työtä opiskelevat.

Hankkeen keskeisenä tuloksena tehtiin helposti saavutettavissa oleva Open Access -alusta tiedon jakamiseen. Nuorten kanssa työtä tekevät saavat alustalta tietoa ja hyvien käytäntöjen kuvauksia.

 

EU-kommisson valinnasta voit lukea täältä: The contribution of youth work in the context of migration and refugee matters

Lue lisää projektista: Papyrus – nuorten maahanmuuttajien kanssa työtä tekevien osaamisen kehittäminen

Tutustu kansainvälinen verkkoalustaan: www.papyrus-project.org
sekä suomenkielinen verkkoalustaan: https://papyrus5.webnode.fi