Sivu päivitetty 14.11.2019

Visiting Fellow Kazunori Akutagawa Japanista vieraili Turussa

Professori Kazunori Akutagawa Fukushiman teknillisestä koulusta Japanista vieraili yrittäjyyden ja myynnin osaamisalueen vierailevana opettajana Turun ammattikorkeakoulussa 19.10.–15.11.

Kazunori luennoi vierailunsa aikana esimerkiksi BisnesAkatemian opiskelijoille, Salossa opiskeleville tradenomeille sekä IB Onlinen opiskelijoille. Lisäksi Kazunori tutustui Turun ammattikorkeakoulun oppimisympäristöihin theFIRMAan ja Turku Game Labiin sekä Innovaatiopedagogiikkaan. Kazunori kehui Turun ammattikorkeakoulun innovatiivisia oppimisympäristöjä ja totesi, että haluaisi viedä käytännönläheistä tapaa oppia myös kotikouluunsa Fukushimaan.

6.11. järjestetyssä vaihtoon lähtevien opiskelijoiden tilaisuudessa Kazunori esitteli kotikouluaan Fukushima National Institute of Technologya, joka on yksi Turun ammattikorkeakoulun yhteistyökouluista. Lisäksi hän esitteli Fukushimassa harjoittelun suorittaneiden opiskelijoiden projekteja ja omia käynnissä olevia projektejaan.

Yleisössä oli ensi keväänä harjoitteluun lähteviä opiskelijoita ja jo harjoittelunsa suorittaneita. Tilaisuuden päätyttyä Kazunori haastatteli liiketalouden opiskelijaa, joka haluaisi suorittaa harjoittelunsa Fukushiman teknillisessä korkeakoulussa.

Fukushimaan lähtee Turusta erityisesti liiketalouden opiskelijoita, sillä Fukushimassa on paljon liiketalouteen painottuvia opintoja ja projekteja. Japaniin lähtee vuosittain 14-18 opiskelijaa kolmen kuukauden harjoittelujaksolle, jonka aikana opiskelijat työskentelevät erilaisten projektien parissa.

kazunori_2.jpg

Vierailunsa aikana Kazunori ehti tutustua myös turkulaisiin kulttuurikohteisiin ja vierailla Teijon kansallispuistossa nauttimassa loppusyksyisestä luonnosta. Lisäksi hän koki suomalaisen saunakulttuurin käymällä erilaisilla saunoissa kuten Teijon kyläsaunassa ja vieraili Naantalin Muumimaailmassa.

Kazunori oli erittäin kiitollinen saamastaan vieraanvaraisuudesta ja koki koko neljän viikon vierailun erittäin onnistuneena.

 Vierailu Turkuun ja Turun ammattikorkeakouluun oli erittäin antoisa. Sain kokea suomalaista kulttuuria ja tavata paikallisia ihmisiä ja tämä vierailu toi minulle paljon uusia kokemuksia.