Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.11.2019

Tekniikkaa tutuksi päiväkotilaisille

13.11. #Tehtaalla oli tavallistakin enemmän meininkiä, kun projektipajan järjestämä Tekniikkaa päiväkotilaisille -tapahtuma täytti tilat esikoululaisilla ja lukiolaisilla.

Tapahtuman tarkoituksena oli tutustuttaa esikoululaisia erilaisiin tekniikan tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä tuoda tekniikan aloja tutuksi lukiolaisille. Tapahtuma toteutettiin Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden suunnittelemana rastikierroksena, jossa esikoululaiset kiersivät erilaisilla pisteillä lukiolaisten ohjauksessa.

päiväkoti1.jpg

Rasteilla lapset pääsivät ajelemaan taitorataa legorobotilla, puhkomaan ilmapalloja mBoteilla, tutustumaan 3D-tulostamiseen ja #Tehtaaseen sekä pelaamaan virtuaalisia pelejä kahden mukana olleen yrityksen, Industrysin ja Pikkulin, pisteillä.

Pikkuli herätti eskarilaisissa innostusta, sillä hahmo oli monille tuttu Pikkukakkosesta. Suosituimmaksi rastiksi nousi kuitenkin Mbotit, eikä kilpailun tuiskeessa ollut väliä, puhkoiko vastustajan vai joukkuetoverin ilmapallon, kunhan sai pamauksen aikaiseksi.

päiväkoti4.jpg

Tapahtuma järjestettiin osana projektipajaa. Tapahtuman järjestäneessä ryhmässä oli mukana 17 ensimmäisen vuoden insinööri- tai tradenomiopiskelijaa. Projektipäällikkönä toiminut Seppo Salminen totesi projektissa haastavinta olleen työtehtävien organisoiminen ison ryhmän kesken.

Itse nautin projekteista todella paljon, olin vanhassa työpaikassanikin aina mukana järjestämässä esimerkiksi virkistäytymispäiviä. Vaikka projektipäällikön homma on stressaavaa, on se samalla myös antoisaa, Salminen kuvaa.

Projektiryhmä oli jaettu niin, että noin puolet olivat mukana tapahtumassa ja noin puolet työstivät kurssin lopuksi palautettavaa esitystä. Tapahtuman toimeksianto ryhmälle tuli Lukion työelämäkumppanit -hankkeelta, jonka tavoitteena on edistää lukioiden työelämäyhteistyötä.

Vaikka tapahtuman pääkohde olikin lukiolaiset, on hienoa että tekniikan kiinnostusta voidaan edistää jo esikouluikäisisestä asti, miettii konetekniikan koulutusvastaava Jussi Liikkanen.

Eskarilaiset olivat heti miettimässä, miten saisivat leikkiautoonsa tulostettua varaosia, Liikkanen jatkaa.

päiväkoti2.jpg