Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.11.2019

#MeTurku-hyvinvointitapahtuma Turun seiskaluokkalaisille

Lapsen oikeuksien päivää vietetään 20.11.2019. Unicefin Lapsen oikeuksien sopimus täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Jokainen saa olla oma itsensä.

Kupittaan urheiluhallilla järjestetään Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2019 klo 12-15 #MeTurku (My Equal Turku) -hyvinvointitapahtuma. Jo kolmatta kertaa järjestettävä Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma on suunnattu Turun yläkoulujen 7. luokan oppilaille ja opettajille. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve on lupautunut tapahtuman suojelijaksi.

Tapahtumassa on erilaisia toiminnallisia pisteitä, joita kiertäessä oppilaat saavat merkinnän tapahtumapassiin. Passin palauttaneiden luokkien kesken arvotaan liput koko luokalle Turun Nuoren Teatterin Supermarsu-esityksen päivänäytökseen. Tapahtumassa esiintyy tubettaja Joona Hellman klo 13.00 ja klo 14.30.

Kupittaan urheiluhallilla on noin 30 eri yhteistyökumppanin, esimerkiksi poliisin, partion ja harrastustoimintaa tarjoavien tahojen edustajia kertomassa nuorille omista palveluistaan.

Turku on saanut vuonna 2018 Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen, jonka kriteerien mukaisesti kaupungin tulee edistää lapsiystävällisyyttä ja huomioida lapset ja nuoret toiminnassaan.

Lapsiystävällinen kunta toiminnan tavoitteet Turussa ovat lapsen oikeuksien tunnettuuden lisääminen, lasten osallisuuden edistäminen, lapsivaikutusten ennakkoarvioinnin käyttöönotto ja monimuotoisuuden ymmärtäminen voimavarana.

#MeTurku tapahtuman järjestävät: Turun kaupunki, Turun AMK sosiaali- ja kasvatusala, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Yhteinen kasvatustyö, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry, Turun yliopiston hoitotieteen laitos

 

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan.