Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.11.2019
Tuija Mäntsälä

Turun AMK:n opinto-ohjaaja Tuija Mäntsälä ammatillisten opettajien johtoon

Turun AMK:n Taideakatemian opinto-ohjauksen lehtori ja Turun ammattikorkeakoulun varapääluottamusmies Tuija Mäntsälä valittiin 1.1.2020 alkaen Ammatilliset opettajat, AO ry:n puheenjohtajaksi.

Ammatilliset opettajat, AO ry kokoontui opintopäivään ja vuosikokoukseen Helsinkiin 16.–17.11.2019. OAJ:n ammatillisten opettajien OAO ry:n jäsenyhdistyksistä AO ry on suurin valtakunnallinen ammatillisten opettajien yhdistys yli 9000 jäsenellään. 

– Ammatillisella koulutuskentällä muutos on jatkuvaa – hyvä niin. Koulutuspoliittisten tähtien asento vaikuttaa hyvältä; sen sijaan tulo- ja palkkapoliittiset näkymät ovat haastavat. Tässä ajassa erityisesti opettajien jaksamisesta ja työhyvinvoinnista on huolehdittava, Tuija Mäntsälä muistuttaa.

Mäntsälän mukaan OAJ:n järjestörakenne on monimutkainen, ja sen yksinkertaistamiseen tulee tehdä kaikki voitava. Lisäksi Mäntsälä muistuttaa, että järjestötoiminnassa, kuten korkeakoulussakin, tiimityöskentely toimii kantavana voimavara.

– Tähän saimme hyvät lähtökohdat, kun vuosikokous eilen valitsi uuden puheenjohtajiston: ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Tapio Lindfors Lapin koulutuskeskus Redusta Rovaniemeltä, ja toiseksi varapuheenjohtajaksi lehtori Johanna Toivanen Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta.

Tuija Mäntsälä on turkulainen Turun AMK:n Taideakatemian opinto-ohjauksen lehtori ja Turun ammattikorkeakoulun varapääluottamusmies. Hän vaikuttaa AO:n hallituksessa koulutustiimin puheenjohtajana, OKKA-säätiön varapuheenjohtajana, OAJ:n tulo- ja palkkapoliittisen toimikunnan varajäsenenä sekä työskentelee Opinto-ohjaaja -lehden toimitusneuvostossa. Paikallistason edunvalvonnassa Tuija Mäntsälä on mukana Varsinais-Suomen alueyhdistyksessä. 

Tuijan motto:

”Kun toimintasi inspiroi muita haaveilemaan, tekemään, oppimaan ja olemaan enemmän, onnistut tavoitteissasi.”

Onnittelemme Tuijaa lämpimästi valinnan johdosta!