Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.4.2020
Kannettava tietokone työpöydällä

Kirjastopalveluissa muutoksia vuodenvaihteessa

Kirjaston taustajärjestelmä vaihtui vuodenvaihteessa 2019 - 2020. Samalla yhtenäistettiin joitakin palvelukäytäntöjä Turun yliopiston ja Åbo Akademin kirjastojen kanssa. Lue miten järjestelmän vaihto ja muutokset palvelukäytännöissä vaikuttavat!

Turun AMK:n Finna-hakupalvelu säilyy jatkossakin. 

Lainat uusitaan automaattisesti

Uudessa järjestelmässä lainat uusitaan automaattisesti tietyn ajan, ellei niihin ole varauksia. Kurssikirjat uusitaan 6 kuukauden ajan ja muut aineistot 12 kuukauden ajan alkuperäisestä lainauspäivästä. Tämän jälkeen lainat pitää palauttaa tai lainata uudestaan kirjastossa.

Jos lainaa ei ole voitu uusia, saat sähköpostiisi palautuskehotuksen kolme päivää ennen eräpäivää ja vielä uudestaan eräpäivänä.

Yö- ja viikonloppulainoja ei uusita automaattisesti.

Muutokset maksuihin

Korkein yhdestä lainasta perittävä myöhästymismaksu on tällä hetkellä 15 euroa. Muutoksen jälkeen suurin perittävä myöhästymismaksu on kurssikirjoilla sekä yö- ja viikonloppulainoilla 10 € / teos ja muilla aineistoilla 6 € / teos.

Hinnastosta poistuu samalla kertaa palautettujen lainojen korkein perittävä myöhästymismaksu 50 €. Jatkossa myöhästymismaksut peritään todellisen kertymän mukaan.

Muut maksut säilyvät ennallaan. Uusi hinnasto tulee voimaan 1.1.2020 lähtien.

Verkkomaksujen käyttöönotto

Verkkomaksutoiminto otettiin käyttöön tammikuun aikana. Myöhästymismaksut voi nyt maksaa itse verkossa. Lue lisää uutisesta .

Muut muutokset

Järjestelmävaihdoksen vuoksi myös Finnan nykyiset linkit lakkaavat toimimasta, PIN-tunnukset vaihtuvat ja Finnaan kirjautuminen muuttuu osalla asiakkaista. Lue lisää näistä ja muista muutoksista nettisivulta.

Huom!
Kirjasto palvelee sähköpostitse myös kampuskirjastojen ollessa suljettuina 16.12.2019 - 12.1.2020. 

Kansitettuja opinnäytetöitä voi palauttaa kampuskirjastojen palautuslaatikoihin. Tarkemmat ohjeet löydät Messi-intranetin uutisesta sekä Opinnäytetöiden tallennus ja julkistaminen -sivulta. Voit myös ottaa yhteyttä kirjaston ServiceDeskiin kirjasto@turkuamk.fi .