Sivu päivitetty 12.12.2019

Röntgenhoitaja, lehtori Jarno Huhtanen valittu terveysalan vaikuttavimpien joukkoon

Turun AMK:n lehtori, terveystieteiden maisteri ja röntgenhoitaja Jarno Huhtanen on valittu Mediuutisten vuoden 2019 terveysalan vaikuttajien kärkikymmenikköön.

Jarno Huhtanen on Suomen ensimmäinen röntgenhoitaja, joka on pätevöitynyt raajojen, pään ja ranganalueen natiiviröntgenkuvien tulkintaan. Mediuutisten perustelujen mukaan röntgenhoitajien toimenkuvan laajeneminen herättää vastustusta, mutta saa myös tukea esimerkiksi radiologien riveistä.

Suomen Röntgenhoitajaliitto palkitsi Huhtasen vuonna 2018 Vuoden röntgenhoitaja -palkinnolla röntgenhoitajien koulutuksen kehittämisestä sekä uraauurtavasta työstä kuvaraportoinnin saralla. 

Huhtasella on kokemusta röntgenhoitajana sekä kliinisessä ympäristössä että opettajana. Hän valmistui röntgenhoitajaksi vuonna 2009, jonka jälkeen hän on työskennellyt alalla Varsinais-Suomessa. Hän suoritti Turun yliopistossa terveystieteen maisterin tutkinnon vuonna 2012.

Turun ammattikorkeakoulussa hän aloitti opettajan työt vuonna 2011, ja on toiminut lehtorina vuodesta 2017. Koko ajan hän on tehnyt myös röntgenhoitajan työtä pysyäkseen ajan tasalla työn muutoksissa.

Terveysalan sadan vaikuttajan lista on Mediuutisten toimituksen keräämä listaus. Siinä on mukana ihmisiä, jotka toimituksen näkemyksen mukaan ovat vaikuttanet tänä vuonna merkittävästi terveydenhuoltoon ja vieneet sen toimintaa eteenpäin.

Lämpimät onnittelut Jarnolle upeasta vaikuttajatyöstä sekä valinnasta vaikuttajalistan kärkeen!

Linkki Mediuutisten uutiseen aiheesta

Lue Jarno Huhtasen viime vuonna tehty haastattelu Talk-verkkolehdestämme: 

Jarno Huhtanen röntgenhoitajan ammatin kehittämisen uranuurtaja

Kuvassa Jarno Huhtanen etualalla.