Sivu päivitetty 12.12.2019

Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston hallitukseen

Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila on valittu ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallituksen jäseneksi kaudelle 2020–21.

– On hienoa päästä pohtimaan koko ammattikorkeakoulujärjestelmän kehitystä uudesta roolista. Uudella hallituksella on edessään mielenkiintoisia kysymyksiä toimintamme kansallisista suuntaviivoista. Hallitusvastuu niveltyy mukavasti myös aiempaan tehtävään tutkimus- ja innovaationeuvoston jäsenenä, Vesa Taatila toteaa.

Vesa Taatila on toiminut Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtajana syksystä 2014. Sitä ennen hän on toiminut puolet urastaan ammattikorkeakouluissa ja toisen puolen yritysmaailmassa. Taatila on koulutukseltaan filosofian tohtori kognitiotieteestä sekä fysiikan maisteri. Turun yliopistossa hänellä on kasvatustieteen dosentuuri, erikoisalana innovaatiopedagogiikka.

Arenen toiminnan painopisteitä vuonna 2020 ovat kestävyys ja vastuullisuus, ammattikorkeakoulujen vetovoima ja digitalisaation edistäminen.

Ammattikorkeakulujen rehtorineuvosto Arene on ammattikorkeakoulujen yhteistyö- ja etujärjestö. Arenen jäsenenä ovat kaikki suomalaiset ammattikorkeakoulut ja niiden rehtorit. Arenen jäsenkorkeakouluissa on 145 000 opiskelijaa.

Arenen hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2020-21 valittiin rehtori Mervi Vidgrén Savonia-ammattikorkeakoulusta.

Arenen hallituksen jäseniksi valittiin lisäksi rehtorit:

Turo Kilpeläinen LAB-ammattikorkeakoulusta
Jouni Koski Laurea-ammattikorkeakoulusta
Kari Ristimäki Centria-ammattikorkeakoulusta.

Hallituksen jäsenenä jatkaa Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Matti Sarén.