Sivu päivitetty 29.1.2020

Samuli Vihervirta on osa kansainvälisesti kasvavaa fitness-brändiä

Samuli Vihervirta on Turun AMK:n BisnesAkatemiasta valmistunut alumni, jonka elämä kulkee tällä hetkellä käsi kädessä koko ajan kasvavan startup-yrityksen Hydrohexin kanssa. Tämä vanhempien autotallissa alkunsa saanut digitaalisen vesiliikunnan alalla pyörivä yritys, on jo ehtinyt kasvaa maailmanlaajuisesti merkittäväksi liikeideaksi.

Samuli Vihervita on valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta, erikoisalanaan yrittäjyys. Huono-onnisen jalkapallokauden päätyttyä keväällä 2018, kykeni BisnesAkatemiassa tuolloin yrittäjyyttä opiskellut nuori mies ensimmäistä kertaa elämässään keskittymään johonkin muuhunkin kuin jalkapalloon. 

Vanhanaikaisesta vesijumpasta aikatauluista riippumattomaan treenikonseptiin

Hydrohex on tarvittaessa käyttöönotettava, virtuaalinen vesiliikuntakonsepti, joka tarjoaa aikatauluista riippumattomia kokemuksia nykyaikaisille asiakkaille. Liiketoimintamalli perustuu treeniohjelmiston ja sopivan laitteiston vuokraamiseen. Asiakkaina ovat yritykset, jotka omistavat uima-altaan.

Syyskuussa 2018 yritys lanseerasi ensimmäisen tuotteensa, joka sisälsi ohjelmiston sekä vedenkestävän tabletin telineineen. Yrittäjäkaverukset Samuli Vihervirta ja Tommi Wallenius alkoivat myydä tuotetta pelottomasti yrityksille ympäri Suomen. Kaksikko tiesi, ettei heidän tuotteensa ollut läheskään valmis, mutta he tiesivät myös, että se pitäisi saada markkinoille nopeasti.

– Nyt, vuoden 2020 alussa, olemme kasvattaneet myyntiämme vuoden 2018 kuudesta asiakkaasta 50 suomalaiseen asiakkaaseen, mikä tarkoittaa yli 800 % kasvua, kertoo Vihervirta.

Ensimmäiset kansainväliset asiakkaat Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa ovat ottaneet palvelun käyttöön ja keväällä 2020 yritys keskittyy nopeaan kasvuun Iso-Britanniassa, jossa ensimmäiset pilotit ovat jo käynnissä.

Yrittäjyys vaatii rohkeutta ja kovaa työtä

Yrittäjyys vaatii ennen kaikkea rohkeutta ja kovaa työtä. Startup-yrityksen päivittäiseen toimintaan liittyy paljon epävarmuutta, erityisesti jos yritys keskittyy nopeaan kansainväliseen kasvuun, tietävät yrittäjät. Kun kaikesta epävarmuudesta ja ongelmista huolimatta (joita kohtaat joka päivä) näet oman kovan työsi tuottavan tulosta ja kehittävän yritystä, se tuntuu olleen jokaisen hikipisaran arvoista.

Yrittäjien mukaan kaikki on mahdollista, kunhan keskittyy oikeisiin asioihin oikealla asenteella. Startup-yrityksen mahdollisuudet ovat rajattomat.

Lue lisää Talkista:  https://talk.turkuamk.fi/yrittajyys/hydrohex-the-digital-generation-of-aqua-fitness-how-i-got-involved-in-an-internationally-growing-fitness-brand/