Sivu päivitetty 31.1.2020

Alumnitoiminta innostaa BisnesAkatemiassa

Turun ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ympäristö BisnesAkatemia on valmentanut yrittäjyydestä kiinnostuneita jo vuodesta 2011. Osa alumneista on lähtenyt mukaan kummialumni-toimintaan.

Useita yrittäjyysopiskelijoita on vuosien mittaan ehtinyt valmistua ja siirtyä työelämään. Käytännössä alumnitoiminnalla tavoitellaan entistä tiiviimpää yhteistyötä näiden AMK:sta jo valmistuneiden alumnien sekä BisnesAkatemiassa tällä hetkellä opiskelevien välille.

Tammikuun 27. päivä paljastettiin alumniseinä, joka on näkyvällä paikalla BisnesAkatemiassa. Ajatus alumniseinän rakentamisesta syntyi viime syksynä yhteisideoinnin (alumnit, opiskelijat ja valmentajat) tuloksena. Alumniseinällä halutaan tehdä näkyväksi linkitystä opiskelijaelämästä työelämään. Seinällä on näkyvissä kummialumnien kuvat, työpaikka ja titteli.

– Tämä on Turun AMK:n ensimmäinen alumniseinä. En ole ollenkaan yllättynyt, että se sijaitsee juurikin BisnesAkatemiassa. Moni muukin hyvä asia on lähtenyt liikkeelle BA:sta, totesi koulutusjohtaja Juha Kontio maljapuheessaan.

thumbnail3.png

– On sovittu, että tällä hetkellä toimivat osuuskunnat voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä alumneihin ihan suoraan, mikäli heillä on vaikkapa jokin ajankohtainen projekti tai ongelma, johon he voisivat kaivata ulkopuolista näkökulmaa, toteavat BisnesAkatemian valmentajat.

Seinä toimii nyt ”facebookkina”. Se paljastaa, keitä alumneja on mahdollista lähestyä. Eikä yhteydenpidossa aina ole tavattava face to face, vaan nykyaikaisesti on tietysti mahdollista pitää yhteyttä vaikkapa Skypellä.

Yhteistyössä on voimaa

Tällä hetkellä BisnesAkatemiassa opiskeleville on mielenkiintoista ja motivoivaa nähdä, millaisia töitä alumnit tekevät. Ennen kaikkea on hienoa saattaa yhteen opiskelijoita ja alumneja.

Mahdollinen yhteistyö voi olla hyvin monenlaista. Alumnit voivat tuoda työpaikoiltaan projekti-toimeksiantoja, joita osuuskuntalaiset sitten työstävät. Alumnien kautta tulee varmasti myös tietoa erilaisista harjoittelumahdollisuuksista. Lisäksi he voivat tulla asiantuntijavierailijoiksi esimerkiksi treeneihin.

Nykyiset BA:laiset olivat selkeästi innostuneita tästä tilaisuudesta ja juttelivat innokkaasti alumnien kanssa. Yhteistyöstä keskusteltiin innokkaasti ja tapaamisiakin ehdittiin jo sopia. Kaiken kaikkiaan tilaisuus oli lämminhenkinen ja kannustava.

thumbnailRIKPHOEF.png

thumbnailJS4VJARA.png

Kuvat: Ada Avenius