Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.1.2020

Rakennusalalla töitä tarjolla kasvukeskuksissa. Rakennusalan tulevaisuusnäkymiä luodattiin "Tulevaisuuden tuotantotekniikat" -tapahtumassa

Rakennusala vetää edelleen. Osaavalle työvoimalle on tarvetta ainakin kasvukeskuksissa. Rakennuslehden, RKL:n ja Turun AMK:n järjestämässä "Tulevaisuuden tuotantotekniikat" -tapahtumassa luodattiin rakennusalan näkymiä ja tarjottiin Turun AMK:n rakennustekniikan opiskelijoille kesätyömahdollisuuksia ja työnhakuvinkkejä.

Yritykset esittäytyivät rakennusalan tuleville ammattilaisille Rakennuslehden, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n  ja Turun AMK:n järjestämässä "Huomisen tuotantotekniikat" -tapahtumassa 28.1. Turussa.
 
Rakennusalan työllisyysnäkymät ovat hyvät ainakin kasvukeskuksissa, kuten Turussa. Tapahtumassa olikin tarjolla työnhakuvinkkejä ja kesätyömahdollisuuksia.
 
Tietoiskuissa oli kriittisiäkin äänenpainoja: ongelmana rakennusalalla on paikoin laatuongelmien synnyttämä mainehaitta. Ilmastonmuutos kasvattaa rakenteiden säärasitusta ja silloin korostuvat laadukas rakentaminen ja johtaminen.
 
Turun AMK:n ajankohtaisissa esityksissä esiteltiin uuteen kampusrakennukseen sijoittuvan rakennusakustiikan laboratorion palveluita sekä hukkalämpöjen kausivarastoinnin mahdollisuuksia. Rakennusakustiikan laboratoriossa on jatkossa entistä paremmat mahdollisuudet tutkia muun muassa välipohjien askeläänieristystä.