Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.2.2020

Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoitajat viettävät juhlavuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta nykyaikaisen sairaanhoidon kehittäjänä pidetyn Florence Nightingalen syntymästä. Sen kunniaksi vietetään maailmanlaajuista sairaanhoidon ja kätilötyön juhlavuotta. Turun ammattikorkeakoulun sairaanhoidon opiskelijat ja opettajat ovat mukana juhlimassa ammattinsa historiaa ja tulevaisuutta.

− Me AMK:lla keskitymme erityisesti sairaanhoitotyöhön 2020-luvulla. Vuoden aikana perehdymme sairaanhoitajien monipuolisiin työuriin ja työnkuviin ja koulutukseen Suomessa, kertoo AMK:n sairaanhoidon osaamisalan koulutus- ja tutkimuspäällikkö Riitta-Liisa Lakanmaa.

Tietoa ja tapahtumia pitkin vuotta

Juhlavuotta voi seurata sen verkkosivuilla, joille päivittyy tietoa sairaanhoitajien, sairaanhoitajaopiskelijoiden sekä alan tutkijoiden arjesta ja juhlasta. Pitkin vuotta on lisäksi luvassa erilaisia pop up -tapahtumia. Juhlinta huipentuu Florence Nightingalen syntymäpäivänä 12.5., jolloin ICT-Cityssä kuullaan muuan muassa kiinnostavia puheenvuoroja sairaanhoitajuudesta.

Samalla kun katse suunnataan tulevaisuuteen, muistetaan myös hoitotyön juuret. Vuoden aikana tutustutaan niin Florence Nightingaleen kuin varsinaissuomalaisen sairaanhoidon historiaankin.

−Tarkoituksena on tuoda esiin sairaanhoitajan työn monipuolisuus ja -vivahteisuus. Sairaanhoitajia tarvitaan ja sairaanhoitotyö on hienoa, Lakanmaa sanoo.

Juhlavuosi toteutetaan yhteistyössä Turun yliopiston hoitotieteen laitoksen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitajat ry:n sekä työelämäkumppaneiden kanssa.

 

https://fn200.turkuamk.fi/