Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.2.2020

Sosiaali- ja terveysalalle uusi erikoistumiskoulutus kotihoidon teknologiasta

Kotihoidon teknologian erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on kouluttaa nykyteknologiaa hyödyntäviä kotihoidon asiantuntijoita. Uusi, valtakunnallinen erikoistumiskoulutus alkaa ensi syksynä.

Koulutus on kehitetty Hämeen ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa yhteistyössä Oulun ja Turun ammattikorkeakoulujen sekä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Turun ammattikorkeakoulu vastasi hankkeessa teknologiakartoitusten tekemisestä.  Erikoistumiskoulutus nykyteknologian hyväksikäytöstä ikäihmisten kotihoidossa (KOTEK-ERKO) -hanke toteutettiin ajalla 1.9.2017–31.12.2019 ja rahoituksena toimi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä Euroopan Sosiaalirahaston osarahoitus. 


Tavoitteena uudessa koulutuksessa on lisätä kotihoidon asiantuntijoiden osaamista ja ymmärrystä teknologian käytöstä kotihoidossa, joka on valtakunnallisen tason linjauksen mukainen hoidon painopiste väestön ikääntyessä. 

- Uusilla kotihoidon teknologioilla voidaan parantaa kotona asuvien vanhuksien elämänlaatua ja vähentää läheisten huolta vanhuksen pärjäämisestä, toteaa hankkeen projektipäällikkö lehtori Reetta Raitoharju Turun ammattikorkeakoulusta. 

Kotihoidon teknologian erikoistumiskoulutus on suunnattu jo työelämässä toimineille korkeakoulututkinnon suorittaneille kotihoidon asiantuntijoille.

Koulutuksesta hyötyvät myös kotihoidon asiakkaat, joille teknologia voi tuoda kotihoitoon tarkkuutta, sujuvuutta, turvallisuutta ja myös viihtymistä ja elämyksellisyyttä, kun kotoa poistuminen on vaikeaa. Lisäksi sosiaalinen osallisuus sekä yhteydenpito läheisiin voi helpottua ja saada uusia muotoja. Myös organisaatiot hyötyvät saamalla uusia osaajia.