Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.4.2020

Carbonwise-hanke edistää Kupittaan kampusalueen hiiliviisautta

Carbonwise-hanke edistää yritysten hiiliviisautta Oulussa, Espoossa ja Turussa. Huhtikuun alussa alkaneen hankkeen tavoitteena Turussa on Turun AMK:n kampusalueen kehittäminen hiiliviisaaksi.

Hiiliviisaudella tarkoitetaan energiatehokasta ja elinkaaren huomioonottavaa liiketoimintaa, jolla on mahdollisimman pienet ympäristövaikutukset. 1.4.2020 alkanutta 6Aika-hanketta rahoittaa Euroopan unionin aluekehitysrahasto.

Hankkeen tavoitteena on lisätä yritysten ymmärrystä hiilijalanjälkensä koostumisesta sekä tarjota työkaluja ja menetelmiä yritysten hiilijalanjäljen pienentämiseen. Lisäksi yrityksiä kannustetaan rakentamaan brändiään kohti hiiliviisaampaa strategiaa.

Hanketta koordinoi Oulun kaupunki. Lisäksi siinä ovat mukana Espoon kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu. Hanke muodostuu kolmesta kaikille yhteisestä tehtäväkokonaisuudesta eli työpaketeista, joita toteutetaan kaikissa osallistuvissa kaupungeissa. Työpaketit toteutetaan osin eri tavoin eri kaupungeissa, mutta toisiaan tukien ja hyödyttäen.

Carbonwise-hankkeen kohderyhmänä ovat erikokoiset yritykset toimialasta riippumatta. Turussa pääpaino on Turun ammattikorkeakoulun kampusalueeseen linkittyvissä yrityksissä.  Turun ammattikorkeakoulun kampusalueen hiiliviisautta lisätään osallistamalla yritysten lisäksi henkilökunta, opiskelijat ja kiinteistöyhtiöt kertomaan toiveitaan ja kokeilemaan uusia tuotteita ja palveluita sekä jatkokehittämään niitä yhteisesti.

– Kupittaan kampusalue siihen linkittyvine yrityksine saa tietoa omista mahdollisuuksistaan toimia hiiliviisaasti esimerkiksi ruokaan, liikkumiseen, hankintoihin, kiinteistöjen käyttöön, tavaroiden yhteiskäyttöön ja viheralueisiin liittyen, kertoo hankkeen projektipäällikkö lehtori Henna Knuutila.