Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.4.2020

Turun AMK edelleen myyntikoulutuksen kansainvälistä kärkeä

Turun ammattikorkeakoulun myyntikoulutus on valittu jälleen "Top Sales Universities"-listalle, jota ylläpitää yhdysvaltalainen Sales Education Foundation.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

Listalle pääsy on merkittävä arvostuksen osoitus myynnin koulutuksessa. TOP Sales Universities -listalle valittiin pohjoisamerikkalaisten korkeakoulujen lisäksi 19 muuta korkeakoulua Euroopasta ja Etelä-Amerikasta, joukossa Turun AMK ja Haaga-Helia AMK Suomesta.

Myyntiosaamiseen keskittyvää koulutusta on Turun AMK:ssa tarjottu vuodesta 2008. Vuodesta 2018 myynnin johtamista on voinut opiskella myös englanninkielisessä MBA in Sales management -ohjelmassa. 

Turussa painotetaan erityisesti yritysyhteistyötä myyntiosaamisen tavoitteiden ja sisältöjen määritellyssä. Yhtenä myynnin oppimisen menetelmänä käytetään USAsta omaksuttua myyntikilpailua, jossa opiskelijat kilpailevat myyntitaidoissa simuloiduissa ostaja-myyjä -tilanteissa. Myyntikilpailu-menetelmää on viety myös ulkomailla, parhaillaan Aasiaan EU-rahoitteisessa SEASAC-hankkeessa.

TOP Sales Universities -lista on kokonaisuudessaan luettavissa Sales Education Foundationin vuosijulkaisussa https://salesfoundation.org/news/sefannual/