Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.5.2020

Suomen Kulttuurirahaston apurahan saajissa useita Taideakatemian alumneja

Suomen Kulttuurirahaston vuoden 2020 apurahan saajissa on useita Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuneita taiteilijoita. Edustettuina ovat niin esittävät taiteet kuin kuvataidekin.

Nukketeatteritaitelija Antti-Juhani Manninen ja koreografi Jouni Järvenpää saivat 26 000 euron apurahan Delay-teoksen toteuttamiseen. Manninen on valmistunut Taideakatemiasta ja ohjasi alkuvuodesta Novian kanssa yhteistyössä toteutetun Ragnarök-esityksen, joka yhdisti nukketeatteria, materiaaliteatteria ja esitystaidetta.

Nukketeatteritaiteilija Riina Tikkanen sai 26 000 euron apurahan taiteelliseen työskentelyyn. Kyseessä on kaksivuotinen apuraha. Vuonna 2011 Taideakatemiasta valmistunut Tikkanen on ollut mukana yli 30 esityksessä esimerkiksi nukettajana, klovnina ja buffoonina. Tikkanen on tehnyt myös kansainvälistä uraa.

Sirkustaiteilija Sampo Kurppa sai 26 000 euron apurahan taiteelliseen työskentelyyn. Kurpan ja Sanna Huttusen päättötyö Häkki esitettiin vuonna 2004 Turun kaupunginteatterin Sopukassa. Vuonna 2014 Kurppa ohjasi Taideakatemian ensimmäisen vuosikurssin sirkusopiskelijoiden esityksen Kierre.

Taidetta hoitolaitoksiin –hankkeet parantavat elämänlaatua taiteen keinoin

Taidetta hoitolaitoksiin –apurahoilla tuetaan sellaisia hankkeita, jotka mahdollista taiteen toteuttamisen ympäristössä, jonka asukkaiden ei ole mahdollista päästä taiteen äärelle. Hakemuksia arvioitaessa on painotettu erityisesti hankkeita, joiden sisältö on taiteellisesti korkeatasoista.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Keskihannu sai 59 500 euron apurahan traumasensitiivisten näyttämösooloteosten kiertuetoimintaan sekä organisaatiotaiteilijamallin hyödyntämisen vakauttamiseen osaksi sote-palveluita. Keskihannu valmistui Taideakatemiasta vuonna 2005. Tällä hetkellä hän suorittaa YAMK-tutkintoa. Keskihannun YAMK-työn aiheena on taiteilija ja teos terapiatyön tukena. Keskihannun teos Korppipäinen mies käsittelee lapsena koettua seksuaalista hyväksikäyttöä. Keskihannun ohjelmistosta löytyy myös lapsen kuolemaa ja kuolemanpelkoa pitkäaikaissairaan lapsen näkökulmasta käsittelevä teos Kirjeitä kuolemalle.

Taidetta hoitolaitoksiin –apurahan saivat myös sirkustaiteilija-pedagogit Linda Kulmala ja Marianne Vaalimaa. 11 500 euron apuraha on tarkoitettu sirkusesityksen toteuttamiseen Turun seudun vanhainkodeissa.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Aapo Repo sai puolestaan 19 500 euron Taidetta hoitolaitoksiin –apurahan esineteatteriformaatin valmistamiseen sairaaloiden lastenosastoille.
 

Muut Taideakatemian alumnien apurahat

Työryhmien osalta Taideakatemiassa opiskelleiden nimet on lihavoitu.

Tanssinopettaja Riina Kalmi ja musiikkipedagogi Eeva-Lotta Paavola
7 000 € tanssiteoksen toteuttamiseen ja työryhmän taiteelliseen työskentelyyn

Nukketeatteritaiteilija Anna Uschanov, nukketeatteritaiteilija Emma Hanikka ja arkkitehti Daniela Alatorre
13 500 € kiertävän KAUKOKAIKU-asuntovaunuteatteriesityksen toteuttamiseen
 
Kuvataiteilija Selma Haro ja kuvataiteilija Jussi Haro
3 500 € näyttelyn järjestämiseen
 
Kuvataiteilija Kati Immonen
26 000 € taiteelliseen työskentelyyn
 
Teatteri-ilmaisun ohjaaja Riku Laakkonen
5 500 € taiteelliseen työskentelyyn hämeenlinnalaisessa saattohoitokodissa, Taidetta hoitolaitoksiin –apurahana
 
Kuvataiteilija Mikko Paakkonen ja työryhmä
3 000 € näyttelyn järjestämiseen
 
Kuvataiteilija Jaana Saarikoski
13 000 € Tuorlan observatoriota käsittelevään taiteelliseen työskentelyyn
 
Kuvataiteilija Hanna Seppänen ja keraamikko Erkki Stenius
26 500 € keramiikan korjaamistaidon siirtämiseen mestarilta kisällille