Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.5.2020

Kirja vastuullisesta johtamisesta

Tuore kirja vastuullisesta johtamisesta tarkastelee vastuulliseen liiketoimintaan ja ympäristöjohtamiseen liittyvää yhteistyötä Intian ja Suomen yritysten välillä. Kirjan toimituskunnassa oli mukana Turun AMK:n yliopettaja Kaisa Sorsa.

Cambridge Scholars Publishing´in kustantama vastuullisen johtamisen kirja "Responsible Business Professionals. A Strategic Perspective of the Global Challenges" on ajankohtainen koska kestävän kehityksen kysymykset ovat yksi tärkeimmistä liiketoiminnan kysymyksistä ja kehityskohteista yrityksen toimitusketjuissa. 

Kirjassa Turun AMK:n YAMK (MBA) -tutkinnon suorittaniut Victor Manuel Piedrafita Acin sekä yliopettajat Kaisa Sorsa ja Keijo Varis esittelevät kulttuurien välisen reitin tutkia toimitusketjujen kestävyyttä suomalaisten teollisuusyritysten ympäristöraportoinnin näkökulmasta. MBA-opiskelija Victor Manuel Piedrafita Acin teki vertailevan tapaustutkimuksen  yhteiskuntavastuu (CSR) -raporteista viidessä suomalaisessa yrityksessä, joilla on liiketoimintaa myös Intiassa.

Tutkimus osoitti, että vaikka suomalaisten teollisuusyritysten toimitusketjujen kestävyys on yleisesti ottaen hyvällä tasolla, on niiden kestävän kehityksen raportoinnissa edelleen myös selviä kehitystarpeita. Suomalaiset Intiassa toimivat yritykset voivat toimia hyvänä esimerkkinä Intian omille yrityksille ja kehittää sitä kautta myös niiden vastuullista johtajuutta.

Kirjan toimitustyö tehtiin osin osana Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn rahoittamaa projektia “Vastuulliset yritysammattilaiset Suomessa ja Intiassa”. Tavoitteena oli syventää vastuulliseen liiketoimintaan ja ympäristöjohtamiseen liittyvää ymmärrystä ja yhteistyötä Intian ja Suomen yritysten välillä. 

Kirjaprojekti on sivutuote pitkäaikaisesta hedelmällisestä yhteistyöstä Delhin yliopiston Shyam Lal -collegen, Turun ammattikorkeakoulun ja muiden kirjaan osallistuneiden suomalaisten yliopistojen välillä. Kirja sisältää artikkeleita Delhin yliopistosta, Turun ammattikorkeakoulusta, Turun yliopistosta ja Xamk- ammattikorkeakoulusta.

Kirja hankittavissa kustantajan sivuilta https://www.cambridgescholars.com/responsible-business-professionals