Sivu päivitetty 27.5.2020

Kevään yhteishaun 2020 todistusvalinnan tulokset on julkaistu

Korkeakoulujen kevään yhteishaun todistusvalinnan tulokset on julkaistu. Oman tilanteesi näet Oma Opintopolku -palvelusta. Jos tulit valituksi haluamaasi koulutukseen, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.

Turun AMK:ssa todistusvalintaa käytettiin kevään 2020 yhteishauissa kaikissa muissa paitsi kulttuurialan koulutuksissa. Muut valintaperusteet vaihtelevat koulutuksittain.

Turun AMK:n suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja tekniikan alan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 60 % opiskelijoista valitaan todistuksen perusteella. Todistusvalintaa on käytetty Turun AMK:ssa aiemminkin, mutta opiskelijavalintauudistuksen myötä yhä suurempi osa opiskelijoista valitaan tällä valintatavalla ja mukana on myös ammatillisen perustutkinnon 1.8.2015 jälkeen suorittaneet hakijat. 

Jos hait suomenkieliseen AMK-koulutukseen

Kevään yhteishaussa sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja tekniikan alan AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin hakeneiden kaikki todistusvalinnan tulokset on julkaistu tänään. Ylioppilastutkintotodistuksella hakeneiden tulokset julkaistiin jo aiemmin, ja nyt myös ammatillisella perustutkinnolla hakeneiden tulokset on julkaistu. 

Oman tilanteesi näet Oma Opintopolku -palvelusta . Jos tulit valituksi haluamaasi koulutukseen, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Hakijat, jotka eivät saaneet opiskelupaikkaa todistusvalinnassa, voivat tulla valituksi vielä haku aiemmilla korkeakouluopinnoilla -valintatavassa tai AMK-valintakokeen perusteella. 

Päivitys uutiseen 1.6.2020: Ammatillisella perustutkinnolla yhteishaussa hakeneiden todistusvalinnan tuloksissa on ilmennyt virheitä. Lue lisää: Ammatillisen toisen asteen todistusvalinnassa puuttuvia lähtötietoja ja Kevään yhteishaun opiskelijavalinnat: uusia tuloksia ja ohjeita hakijoille  

AMK-valintakoe järjestetään poikkeustilanteesta johtuen kaksiosaisena ja tarkemmat ohjeet kokeeseen löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta. Aiemmilla korkeakouluopinnoilla hakeneiden tulokset pyritään julkaisemaan ennen AMK-valintakokeen 1. vaihetta. 

Kulttuurialan AMK-koulutuksissa opiskelijat valitaan valintakokeen perusteella. Valintakoekutsut on lähetetty ja niissä on annettu tarkemmat ohjeet kokeesta. 

Kaikki valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 15.7. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 22.7. klo 15.00. (Huomaathan, että tuloksien julkaisun ja opiskelupaikan vastaanottamisen aikataulut ovat muuttuneet poikkeustilanteesta johtuen.) 

Jos hait suomenkieliseen YAMK-koulutukseen eli Master Schooliin

Opiskelijat valitaan YAMK-koulutuksiin todistusvalinnan, ennakkotehtävän, valintakokeen tai -haastattelun perusteella koulutuksesta riippuen. YAMK-koulutuksien todistusvalinnan tulokset on julkaistu jo toukokuun alussa. Myös valintakokeet on pidetty. Jos tulit valituksi opiskelijaksi todistusvalinnassa, tutustuthan uuden opiskelijan ohjeisiin.  

Kaikki opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 15.7. ja opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 22.7. klo 15.00. 

Jos hait englanninkielisiin Bachelor- tai Master-koulutuksiin

Englanninkielisiin koulutuksiin haettiin kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Bachelor-koulutuksissa opiskelijat valitaan todistusvalinnan, valintakokeen tai SAT-testin perusteella. Master-koulutuksissa opiskelijat valitaan ennakkotehtävän ja valintakokeen tai -haastattelun perusteella. 

Englanninkielisten koulutusten opiskelijavalinnan tuloksia on julkaistu jo aiemmin keväällä, ja tänään julkaistiin Turun AMK:n osalta viimeisetkin tulokset. Eli kaikki opiskelijat Turun AMK:n englanninkielisiin Bachelor- ja Master-koulutuksiin on valittu. 

Kaikki, myös muiden korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset, julkaistaan viimeistään 5.6. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 17.7. klo 15.00. 

Jos tulit valituksi kevään ensimmäisessä yhteishaussa haluamaasi hakukohteeseen voit ottaa paikan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa. Tutustuhan myös uuden opiskelijan ohjeisiin.  Huomaathan kuitenkin, että voit ottaa vain yhden korkeakouluopiskelupaikan vastaan lukukauden aikana. Jos odotat vielä tuloksia kevään toisen yhteishaun opiskelijavalinnasta, ota haluamasi opiskelupaikka vastaan vasta kun toisen yhteishaun kaikki tulokset on julkaistu 15.7.