Sivu päivitetty 1.6.2020

Kevään yhteishaun opiskelijavalinnat: uusia tuloksia ja ohjeita hakijoille

Kevään yhteishaun opiskelijavalinnat etenevät. Viime viikolla julkaistiin todistusvalinnan tulokset ja tänään 1.6. on julkaistu haku aiemmilla korkeakouluopinnoilla -valintatavassa valituksi tulleiden hakijoiden tulokset.

Suomenkielisiin tekniikan, liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan AMK-koulutuksiin valitaan opiskelijat todistusvalinnan, aiempien korkeakouluopintojen tai AMK-valintakokeen perusteella. 

Ammatilliset perustutkintotodistukset todistusvalinnassa

Todistusvalinnan tulokset julkaistiin viime viikolla, ke 27.5. aikataulun mukaisesti. Loppuviikosta ilmeni kuitenkin, että ammatillisella perustutkinnolla hakeneiden todistusvalinnan tuloksissa on ilmennyt virheitä: 

Kaikki ammatilliset oppilaitokset eivät ole tallentaneet tutkintojen suoritustietoja kansalliseen Koski-palveluun Opetushallituksen ohjeiden mukaisesti 15.5. mennessä. Tästä johtuen osalla ammatillisen perustutkinnon suorittaneista hakijoista on yhteishaun todistusvalinnassa virheellinen tulos Oma Opintopolku -palvelussa: ”Hylätty – ei mukana ammatillisessa todistusvalinnassa”. Sinun kannattaa seuraavaksi osallistua AMK-valintakokeeseen, joka pidetään 4.6. Lisäksi voit itse laskea ammatillisen perustutkinnon todistuspisteesi ja selvittää oppilaitoksestasi, onko tiedot talletettu oikein. 

Korkeakoulujen yhteishaun tulokset julkaistaan 15.7. Mikäli todistusvalinnan pisteesi olivat todellisia alhaisemmat ja ylin amk-hakutoiveesi on Turun ammattikorkeakoulusta, voit tehdä Turun ammattikorkeakoululle oikaisupyynnön valintatuloksesta viranomaistoiminnan virheen perusteella. Löydät 15.7. lähetettävästä yhteishaun tuloskirjeestä ohjeet oikaisupyynnön tekemiseen.

Lue lisää uutisesta: Ammatillisen toisen asteen todistusvalinnassa puuttuvia lähtötietoja .

Tarkemmat ohjeet hakijoille.

Haku aiemmilla korkeakouluopinnoilla

Osa opiskelijoista valitaan aiempien korkeakouluopintojen perusteella. Tämän valintatavan opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu tänään 1.6.2020. Oman tilanteesi näet Oma Opintopolku-palvelusta. Jos tulit valituksi haluamaasi hakukohteeseen, sinun ei tarvitse osallistua AMK-valintakokeeseen. Tutustu uuden opiskelijan ohjeisiin.

Huomaathan, että ensikertalaisten kiintiö (85%) on käytössä kaikissa hakutavoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa valintatavassa opiskelijaksi valitaan vähintään 85 % ensimmäistä kertaa korkeakoulututkinnon suorittavia. Kiintiön vaikutus näkyy erityisesti haku aiemmilla korkeakouluopinnoilla -valintatavassa, jossa valittavien ei-ensikertalaisten määrä on pieni. Lue lisää opiskelijavalinnan perusteista.

AMK-valintakokeen ensimmäinen osa 4.6.

AMK-valintakoe järjestetään kaksiosaisena. Kokeen ensimmäinen osa on to 4.6. ja se toteutuu etäkokeena. Kokeen kirjautumislinkki lähetetään 1.6. aikana hakijoille. Näet linkin myös hakulomakkeella Oma Opintopolku -palvelussa.  

Jos et vielä ole tullut hyväksytyksi haluamaasi hakukohteeseen, osallistu AMK-valintakokeeseen. Tarkemmat ohjeet AMK-valintakokeesta löydät ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta.

Kulttuurialan koulutukset, YAMK-koulutukset ja englanninkieliset koulutukset

Edellä mainitut ohjeet ja tiedot opiskelijavalintojen tuloksista koskevat suomenkielisiä liiketalouden, tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan koulutuksia. Jos hait kevään yhteishauissa kulttuurialan AMK-koulutuksiin, ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen tai englanninkielisiin koulutuksiin, lue lisää opiskelijavalinnan tilanteesta uutisesta: Kevään yhteishaun 2020 todistusvalinnan tulokset on julkaistu Lisätietoa löydät myös hakuohjeista.