Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.6.2020

Siljamari Heikinheimosta Turun AMK:n Taideakatemian uusi viulunsoiton lehtori

Turun AMK:n Taideakatemian uudeksi viulunsoitonlehtoriksi on valittu musiikin maisteri Siljamari Heikinheimo.

Kuva: Teemu Mattsson

- Mahtavaa päästä mukaan vaikuttamaan Suomen taide-elämän tulevaisuuteen. Odotan innolla opiskelijoiden tapaamista ja yhteistyötä kollegojen kanssa, kertoo Heikinheimo.

Heikinheimo tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka ei pelkää taidemuotojen välisiä raja-aitoja. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona sekä usein myös solistina. Hän on myös vakiovieras monilla musiikkijuhlilla. Heikinheimo oli Radion Sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja työskentelee nykyään vierailijana konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä pohjoismaisissa orkestereissa kuten Tapiola Sinfonietta, Helsingin Kaupunginorkesteri ja Kongelige Kapell Kööpenhaminassa. Hän on toiminut viulunsoiton opettajana Espoon musiikkiopistossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Tarve laajentaa taiteellista ilmaisua näyttämötaiteen puolelle on johtanut hänet suuntautumaan myös oopperaohjaukseen. Hän on omien ohjauksien ja konserttidramatisointien lisäksi työskennellyt Kansallisoopperassa ohjausassistenttina, ohjaaja Stefan Herheimin ohjaustiimissä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rhein –oopperatalossa sekä Berliinin Komische Operassa.

– Siljamarin musiikillinen ja pedagoginen osaaminen on poikkeuksellisen korkealla tasolla ja odotamme malttamattomina tulevan lukuvuoden alkua, jolloin saamme Siljamarin mukaan Turun AMK:n Taideakatemialle, iloitsee esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkö Eero Linjama.

– Hänen laaja-alainen kokemuksensa monenlaisista työtehtävistä tuo arvokkaan lisän Taideakatemian koulutuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen, Linjama jatkaa