Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.8.2020

Turun AMK mukana kehittämässä paikkatietokoulutusta

Ulkoministeriö on myöntänyt GeoICT4e-hankkeelle lähes 2 miljoonan euron rahoituksen. Hanke kehittää tansanialaisten yliopistojen paikkatieto- ja ICT-alan koulutusta.

GeoICT4e-hanketta koordinoi Turun yliopisto. Yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia tekevät yhteistyötä viiden tansanialaisen yliopiston kanssa. Hankkeessa pyritään muuttamaan koulutuksen toiminnallisuutta niin, että se tuottaa ratkaisuhakuisia paikkatieto-osaajia tulevaisuuden digitaalisille työmarkkinoille.

AMK jakaa työelämätaitoja ja kestävän kehityksen osaamista

Turun AMK:sta yliopettaja ja tutkimusvastaava Eeva Timonen-Kallio sekä Jari Hietaranta ovat olleet mukana GEOICT4e-hankesuunnittelun varhaisesta ideointivaiheesta alkaen.

Turun AMK:sta monialaiseen ja monitieteelliseen hankkeeseen tuodaan asiantuntemusta erityisesti työelämä- ja yrittäjyystaitojen kehittämiseen sekä kestävän kehityksen osaamiseen. Lisäksi mietitään ratkaisuja luonnonkatastrofien ja nopean suurkaupungistumisen myötä syntyviin perheiden terveys- ja hyvinvointiongelmiin.

Kaikkia toimijoita yhdistää tavoite lisätä korkeakoulujen työelämäyhteistyötä ja laajentaa opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia.

− Hankkeen afrikkalainen kaikin tavoin erilainen toiminta- ja oppimisympäristö haastaa kiinnostavalla tavalla kehittämään omaa työelämän innovaatioprosesseihin osallistumista ja osallisuutta. Kaiken kaikkiaan tulee arvioitua ammattikorkeakoulun roolia ja mahdollisuuksia tarttua meikäläisiin ’oikeisiin’ yhteiskunnallisiin ongelmiin ja löytää niihin ratkaisuja Suomessa, maakunnissa ja lähialueilla, Timonen-Kallio pohtii.

 

Lue aiheesta lisää Turun yliopiston sivuilta: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/turun-yliopiston-koordinoimalle-paikkatietokoulutuksen-kehittamishankkeelle